Επιστροφή στο Forum : Φορτιστης Acer 5230
katsigiannis
02-08-11, 19:30
Καλισπέρα, εχω το παραπανω λαπτοπ και αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το φορτιστη του.Περσι ειχε κοπει αναμεσα σε ενα βαρελακι και το βυσμα ενα απο τα δυο καλωδια που υπαρχουν.Μετα απο αναζητηση 1,5 μηνα βρηκα ενα ιδιο.Αλλα το μεσημερι σημερα και ο δευτερος παρεδωσε το πνευμα του, λογικα απο την ιδια βλαβη.Αν τωρα κοψω το καλωδιο εκει που ειναι ο κυκλος (αφαιρεσω δηλαδη το μαυρο πλαστικο, θα υπαρχει προβλημα;Ευχαριστω προκαταβολικα.....Και καλες βουτιες.......22323
ΥΓ.αυτο το βαρελακι το δουλεια κανει;
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53062
και κάτι ακομα έχεις καμία σχέση από Καρδίτσα η Κεφαλλονιά?
katsigiannis
02-08-11, 22:30
Οκ, κατι θα κανω.Αυριο θα επιχειρησω την επεμβαση και θα παρουσιασω τα αποτελεσματα τησ νεκροψιας.Οχι δεν εχω καμια σχεση με Καρδιτσα ουτε με Κεφαλλονια.Απο Τριπολη ειμαι.
καλή επιτυχία.
έχω κάτι ξαδέρφια Κατσιγιαννηδες γιαυτό σε ρώτησα.
Καλισπέρα, εχω το παραπανω λαπτοπ και αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το φορτιστη του.Περσι ειχε κοπει αναμεσα σε ενα βαρελακι και το βυσμα ενα απο τα δυο καλωδια που υπαρχουν.Μετα απο αναζητηση 1,5 μηνα βρηκα ενα ιδιο.Αλλα το μεσημερι σημερα και ο δευτερος παρεδωσε το πνευμα του, λογικα απο την ιδια βλαβη.Αν τωρα κοψω το καλωδιο εκει που ειναι ο κυκλος (αφαιρεσω δηλαδη το μαυρο πλαστικο, θα υπαρχει προβλημα;Ευχαριστω προκαταβολικα.....Και καλες βουτιες.......22323
ΥΓ.αυτο το βαρελακι το δουλεια κανει;
το μαύρο βαρελάκι που λες είναι απλά ενας φεριτης και μπορείς να τον βγάλεις απο το πλαστικό που τον περιβάλει και να τον βάλεις σε οποίο σημείο του καλωδίου θέλεις
katsigiannis
03-08-11, 15:42
Καλησπέρα.Το πρωί ήρθε ο αδερφός μου όπου έκοψε το βαρελακι.Ένωσε το καλώδιο αλλα μαλον έχει χαλάσει το βυσμα.Για κακή μου τύχη έχασα το βαρελακι.μπορώ να βάλω στο καλώδιο ένα μικρό φεριτη απο πινιο;Περιπου τι διαστάσεις έχει ο φεριτης;Αν το παράλειψω υπάρχει πιθανότητα να πάθει κάτι το λάπτοπ;
Αποστόλης1
03-08-11, 22:17
Ο ρόλος του είναι αντιπαρασιτικός. Αν έχεις καποιο παλιό καλώδιο τροφοδοσίας ή USB που έχει, μπορείς να το βάλεις.
katsigiannis
03-08-11, 23:31
Καλησπέρα,ευχαριστώ για την διευκρίνιση.Το θέμα ειναι ότι δεν έχω ένα τέτοιο αντιπαρασιτικο.όταν γυρίσω σπίτι απο τις διακοπές θα ψάξω, όπου πιθανό να έχω τίποτα στρογγυλά φεριτακια απο λάμπες οικονομίας.Όταν επιστραφεί ο φορτιστής απο τον αδερφό μου θα κάνω τις οποίες αλλαγές.
δουλεύει και χωρίς αυτό, μην σου γίνει και άγχος....
τώρα εαν ειναι το βύσμα οπως λες τοτε η αγοράζεις απο τα μαγαζιά ενα και το κολλάς η αν το βισμα
που έχεις δεν υπάρχει τοτε φτιάξε αυτο που έχεις, κόψε το πλαστικό που το περιβάλει και κόλλα τα καλωδια
έμενα πάντως μου φαίνεται οτι πρέπει να ξεκολλήσεις ολο το καλώδιο και να το τσεκάρεις για βραχυκύκλωμα
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150631240026&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150631240026&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
τιμή λιώμα !
τελικά δεν αξίζει να επισκευάζεις και πολλά πράγματα !
αν και ποιοτικά αποκλείεται να είναι το ίδιο το μαμά με αυτό που δείχνεις συνονόματε !
τιμή λιώμα !
τελικά δεν αξίζει να επισκευάζεις και πολλά πράγματα !
αν και ποιοτικά αποκλείεται να είναι το ίδιο το μαμά με αυτό που δείχνεις συνονόματε !
καλα Κωνσταντινε, αν πεσει κανενα τετοιο στα χερια σου και το ανοιξεις θα δεις οτι ο κινεζος
εχει "ξεχασει" να βαλει πολλα υλικα !!!
α και που εισαι, ποτε μα ποτε μην αφηνεις το τροφοδοτικο χωρις επιβλεψεη !
καλα Κωνσταντινε, αν πεσει κανενα τετοιο στα χερια σου και το ανοιξεις θα δεις οτι ο κινεζος
εχει "ξεχασει" να βαλει πολλα υλικα !!!
α και που εισαι, ποτε μα ποτε μην αφηνεις το τροφοδοτικο χωρις επιβλεψεη !
χαχαχαχαχαχα με αυτά που στοιχίζει το παίρνεις , κρατάς το καλώδιο την πλακέτα και το κουτάκι !
και μετά αλλάζεις όσα έχει επάνω με σοβαρά εξαρτήματα και βάζεις και όσα ξέχασε ο κινέζος !!!
ξέρω έχω δεί πλακέτες απο κινέζικα τροφοδοτικά γενικά , όλο πυκνωτές λείπουν και συγκεκριμένα οι μεγαλύτεροι :P
άσε που και οι πυκνωτες είναι κατι τρομεροί κίτρινοι κινέζικοι , που κάνουν καταπληκτικά μπούμ !!!!
Παιδες καλησπερα και απο τον Μακη τον ψηστη 2 χρονια τωρα παιρνω κινεζικο τροφοδοτικο για φιλους απο την εταιρια που δουλευω δεν εχει γυρισει ενα πισω. Οι κινεζοι δεν ειναι ολοι λαμογια τα αγοραζω 25 με 60 ευροπουλα αναλογα τα βαττ και ειναι σκυλια. Ειχαμε φερει κατι τζαμπα 5 με 15 ευροπουλα και τα φαγαμε τα ψησαμε και τωρα πινουμε ακομη το ζουμι τους χαχαχα. Βλεπω 5 ευρω και 6 και γελαω οποιος αγοραζει τα κραταει το πασχα στην ανασταση για βαρελοτα χαχαχα.
μα ποιος είπε οτι οι Κινέζοι ειναι λαμογια ? εγω σ λέω οτι δεν είναι και καθόλου λαμογια , πας στο εργοστάσιο του λες θέλω << εκείνο >> για παραγωγή με κόστος το τεμάχιο 3ε για 100 τεμάχια , αλλο να του πεις το ακριβός ίδιο πράμα με κόστος στο τεμάχιο 10ε , και στς δυο περιπτώσεις θα σου πει ΝΑΙ , θα σου διευκρινίσει κιόλας οτι στην πρώτη περίπτωση οτι απ τα 100 τα 40-50 ενδέχεται να γίνουν και πυροτέχνημα :001_tt2: ενω στην δεύτερη ενδέχεται να σου βγάλει και καμιά εγγύηση παραπάνω και απ τα 2 χρόνια ! και να σου δουλέψουν όλα για όλα να σου παρέχει υποστήριξη και κλπ..., το switching τροφοδοτικό είναι μια πονεμένη ιστορία και η χαρά του κινεζου :001_tt2: οχι με ενα που κάνει 6ε αλλά με ενα που κάνει 20ε πιστεύω να κάνεις την δουλειά σου , εξάλλου υπάρχει πολλές φορές το ενδεχόμενο ο Κινέζος να σκοτώνει < ακριβή παρτίδα > για τον λόγο το οτι έφαγε τονγκα απο την εκάστοτε επώνυμη εταιρία και σίγουρα είναι πολλά πολλά τα κομμάτια ... ( οχι που θα κάτσει να σκάσει :001_tt2: )
2 χρονια τωρα παιρνω κινεζικο τροφοδοτικο ξέρει κανείς σας κάτι τέτοιο που ΔΕΝ είναι κινεζικό ? έστω να είναι Ταιβανεζικο που να μην φτιάχνετε στην Κίνα :001_smile:
xrhstos1978
05-08-11, 08:23
http://stores.ebay.com/madapter2009 δες και εδω
Αποστόλης1
10-08-11, 00:28
http://stores.ebay.com/madapter2009 δες και εδω
Από τι λινκ που δίνεις 4/η σελίδα:
http://cgi.ebay.com/Genuine-TOSHIBA-PA3380U-90w-19v-4-74a-ac-Adapter-lot-20-/220669123088?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item3360e79a10
δηλαδή από $25 μέχρι $449 και ότι πιάσουμε, ούτε χρυσό να'τανε.
katsigiannis
23-09-11, 21:22
Καλισπέρα.Το πάλεψα το ολο θέμα με τον φορτιστή, αφου χθές το βραδυ νέκρωσε τελείως και με ξαναπιάσανε τα διαόλια (πριν 10 μέρες άλλαξα δίσκο).Τελικά ήταν πρόβλημα την υποδοχή του λαπτοπ.Μετά απο μία ενγχείριση που έγινε το πρώι, κολλήθικε το ελιτωματικό καλώδιο στη θέση του και τώρα όλα οκ.23767237682376923770