Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με κλιματιστικό Yokohama 9000Btu
Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα κλιματιστικό Yokohama 9000 BTU στο υπνοδωμάτιο, και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:
Από το τηλεκοντρόλ, άλλες φορές δέχεται εντολές (σε ποσοστό 10%) άλλες φορές όχι (σε ποσοστό 90% και βάλε).
Συνήθως ενώ είναι κλειστό δεν μπορώ να το ανοίξω καν.
Αν το ενεργοποιήσω από το κουμπάκι που έχει μέσα στην εσωτερική μονάδα ανοίγει κανονικά.
Με την φωτογραφική μηχανή του κινητού μου έλεγξα ότι στέλνει σήμα το τηλεκοντρόλ, ακούγεται και το μπιπ της αλλαγής εντολής,
αλλά το κλιματιστικό παραμένει απαθές σε όλες τις αλλαγές.
Το να μην λειτουργούσε καθόλου το καταλαβαίων ότι μπορεί να έχει πρόβλημα η πλακέτα. Αλλά το άλλες φορές να λειτουργεί
(να δέχεται τις εντολές από το τηλεκοντρόλ) και άλλες να μην λειτουργεί (δεν δέχεται τις εντολές) δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Δεδομένο ότι έχω προσπαθήσει με το τηλεκοντρόλ από διάφορες γωνίες και αποστάσεις.
Μήπως μπορεί κανείς να μου δώσει τα φώτα του?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
για σου και χαρα σου. για αρχη αλλαξε μπαταριες αν δεν το εχεις κανει στο (τηλεκονταρ) :lool: :lool:
τηλεκοντρολ ηθελα να πω οχι με κινεζικες - και μετα θα βγαλεις ολα τα αλλα πορισματα και καλου κακου καθαρισε απο τυχων σκονες το υπερυθρο led με ενα πινελακι της ληψης στην εσωτερικη μοναδα και το πλαστικο που εχει το καπακι κανε με αυτα μια αρχη μεχρι να διαβασουν και αλοι το ποστ που εβαλες
Σε ένα κινέζικο κλιματιστικό δεν δούλευε το τηλεκοντρόλ με απλές αλκαλικές μπαταρίες,
έκανε ότι ακριβώς έκανε και του φίλου πιο πάνω
δούλεψε όμως με GP-Ultra? πως γίνεται αυτό ρε παιδιά , αφού και αυτές οι μπαταρίες 1,5v είναι :confused1: απλά οπως γραφουν κρατάνε παραπάνω, δηλαδή έχουν παραπάνω mA
Πάρε και εσύ τέτοιες μπαταρίες να δεις , λογικά θα δουλέψει
Στο δικό μου που είναι general electric ότι μπαταρίες και να του βάλω δουλεύει
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.
Θα το δοκιμάσω με καινούριες μπαταρίες (όχι κινέζικες ) και θα σας ενημερώσω,
αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να συμβαίνει αυτό (αφού είναι και οι 2 ίδια mVolt)
όπως λέει και ο φίλος meandjerrygr.
παρε gp-ultra όμως γιατί είχα δοκιμάσει και με άλλες επώνυμες αλκαλικές και δεν έγινε δουλειά.
Σε αυτα τα κλιματιστικα οσες φορες μουχουν φερει ψυκτικοι να αλλαξω το ματακι εχουν μια πλακετιτσα μικρη με εναν πυκνωτη πανω και εχει τυχει να φταιει αυτος σε μια περιπτωση οταν δεν τηλεχειριζονταν.
και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι οτι συμβάινει, οτι χαλάει ο δέκτης και θέλει παραπάνω τάση στις μπαταρίες για να πιάσει.
Και ο δέκτης νομίζω πάλι ένα κρύσταλο έχει που μπορείς να τον αλλάξεις, όπως και το led
Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα σε διαφορα κλιματιστικα. Αλλαξα τον σενσορ (3 ποδαρακια και καρουμπαλακι ) στην μικρη πλακετα του δεκτη του κλιματιστικου και το προβλημα λυθηκε.
επεισης αλλαξε εαν θες τον πυκνωτη που ειναι παραλληλα με τον δεκτη στη ιδια πλακεττα. χρησιμοποιηται για να φιλτραρει τυχον αιχμες τασης πανω στον δεκτη.
αλλα και χωρις αυτο εισαι μια χαρα. απο δοκιμες δεκτων διαπιστωσα οτι καλυτεροι ειναι αυτοι χωρις την μεταλλικη επενδυση απο εξω.
Τελικά, δοκίμασα καινούριες μπαταρίες sony ultra. Μετά είδα (με την κάμερα του κινητού)
ότι δεν άναβε το led του τηλεκοντρόλ. Το έλυσα και το ξαναέδεσα και τώρα
λειτουργεί εντάξει.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας.
Γεια σας.Εχω και εγω ενα yokoxama ,και δεν δουλευει καθολου απ το τηλε κοντρολ.Δοκιμασα με ενα με κωδικους αλλα τυποτα.Καμια βοηθεια?
Nikos Anagnostou
22-07-11, 14:10
Γεια σας.Εχω και εγω ενα yokoxama ,και δεν δουλευει καθολου απ το τηλε κοντρολ.Δοκιμασα με ενα με κωδικους αλλα τυποτα.Καμια βοηθεια?
δες με το κινητο σου στην καμερα εαν αναβει το led ,πρωτο,και δευτερο εαν αναβει βγαλε το καπακι του κλιματιστικου και εκει εχει την πλακετιτσα που δεχεται τιε εντολες δες το ματι που τις δεχεται και παρε ενα σπρει ψυξης ρικτου πανω του μπας και ξεκολλησει ιδαλως αλαξετο,αλλα πριν θα σου ελεγα να ξαναδοκιμασεις με το κοντρολ μπας και εχει κανει κατι λαθος στον χειρισμο του.
Γεια.Με το κινητο το εκανα το κοντρολ και δουλευει.Το led του δεκτη ειναι οπως στις tv;.
ναι ειναι οπως της τηλεορασης.Αν λειτουργει θα το βλεπεις να αναβει μεσα απο το κινητο σου