Επιστροφή στο Forum : PHILIPS 29PT9416/12R
Καλημερα.
Εχω την εν λογο τηλεοραση και εχει αρχισει να τα φτυνει.
την ανοιγω και μετα απο κατα 10λεπτο σβηνει και αρχιζει να αναβοσβηνει το κοκκινο λαμπακι συνεχομενα.
Η τελεοραση δεν ξανανοιγει αν δεν την κλεισεις απο το κουμπι και περιμενεις (αγνωστο το ποσο, οσο της κατεβει).
Για επισκευη που την εστειλα με βραχυκυκλωσε τον κεντρικο διακοπτη και επειδη δεν ηταν αυτο μετα επρεπε να τη βγαζω απο την μπριζα. :cursing:
(Τον διακοπτη τον διορθωσα φυσικα.)
Τι μπορει να φταιει?
ριξε μια ματια εδω και ισως βρεις τιποτα αν οχι για αυτην ισως για καμια παρομοια
http://www.megaupload.com/?d=9J8KEJ3Z
διαφορετικα αν δεν βγαλεισ ακρη πες μας ποσες φορες αναβοσβηνει το led
Το προγραμμα το εχω κατεβασει ηδη.
Δεν βοηθησε γιατι δεν εχει μεσα το σασι της δικιας μου. (ειναι λιγο παλιο το προγραμμα)
Το λαμπακι αναβοσβηνει συνεχεια.
πες μας σασι -ανεβασε φωτο να σε βοηθησουμε!!!!!!!:glare:
Το σασι ειναι το MG3.1E
Απο τι πραγμα φωτο?
Συγνωμη αν σας κουρασα.
:lool::lool::lool:ωραια τα λες.......φωτο απο την πλακετα ,το σασι
208152081620817
Σορρυ αλλα δεν σε πιανω ευκολα. :blink:
εγώ στην θέση σου, θα ξεκινούσα να ξαναπεράσω τις κολλήσεις με hot-air στο future-box.
Και που κοντα πεφτει αυτο το future-box?
Να παω με τα ποδια η να παρω μηχανακι? :lool:
Σοβαρα τωρα ποιο ειναι?
jim philips
09-06-11, 21:33
Καλησπερα περνα κολλισεισ το πηνιο που σου εχω μαρκαρει και εισαι ο.κ20826
Πωπω αστερι εισαι φιλε μου.
Εχθες επαιζε 4 ωρες και σημερα παιζει ηδη μιση ωριτσα χωρις προβλημα.
Ευχαριστω παρα πολυ.
Και για να μην ανοιξω καινουριο τοπικ,
Εχω μια SONY KV-32CS70E και αναβοσβηνει 5 φορες το λαμπακι και την πρωτη φορα που την ανοιγεις κανει κανα 5λεπτο να ανοιξει.
Τι μπορει να φταει?
Οποτε παμε για καινουρια οταν δεν θα ξαναπαρει μπρος?
η αυτό ή πατέντες (για μικρή επιμήκυνση της)
πατεντες εννοεις?
Αξιζουν ή παμε για καινουρια καλυτερα?
για καινούρια οθόνη ξέχασε το είναι πανάκριβη,
αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μεγαλώσεις την χαμένη ευαισθησία της, για όσο καιρό αντέξει.
Το μονο σιγουρο ηταν οτι δεν θα επερνα καινουρια οθονη. (τηλεοραση εννοουσα καινουρια) :001_smile:
Και πως μεγαλωνεις την χαμενη ευαισθησια της?
Το ποιο σωστό είναι με tube regenerator, αν δεν έχεις τότε μπορείς να βραχυκυκλώσεις την δίοδο ή την αντίσταση που έχει σε σειρά με τα νήματα,
αν δεν σου έρθει ούτε με αυτό, βγάζεις τις αντιστάσεις που πάνε στις καθόδους και το focus από την βάση της οθόνης,
την ανάβεις και ξεκινάς να βάζεις το focus πολύ κοντά στις καθόδους με αυτή την σειρά R-B-G, στην αρχή με χαμηλή τάση και μετά με περισσότερη.
Να ξέρεις όσο ποιο πολύ την ζορίσεις τόσο λιγότερο θα κρατήσει, επίσης καλό θα ήταν να είναι ζεστή την ώρα που θα το κάνεις.
Μόνο με αναζωογόνηση θα γίνει καλά για δυο χρόνια θα κρατήσει μετά τέρμα
Ένα από τα μηχανήματα που πλήρωσα αρκετά τα έβγαλε τα λεφτά του τώρα σιγά σιγά μάλλον θα πάει για απόσυρση
Αλέξη με το regenerator σίγουρα είναι καλύτερα (ποιο ελεγχόμενο),
αλλά και τον άλλο τρόπο τον έχω κάνει αρκετές φορές με θετικά αποτελέσματα.
Αλέξη με το regenerator σίγουρα είναι καλύτερα (ποιο ελεγχόμενο),
αλλά και τον άλλο τρόπο τον έχω κάνει αρκετές φορές με θετικά αποτελέσματα.
Το ξέρω και εγώ το έχω κάνει απλά το είπα διότι θέλει προσοχή από έναν που δεν είναι ηλεκτρονικός μην κάψει την οθόνη
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις.
Ακομα ειναι υποφερτο το θεμα.
Μολις μου σπασει τα νευρα θα γινει η δοκιμη με την βοηθεια σας φυσικα και πολλες φωτο και
αν καει κάηκε τι να κανουμε ετσι και αλλιως για επισκευη δεν την στελνω, καινουρια θα παρω.
Απλα οσο θα την καθυστερήσω τοσο θα πεσουν οι τιμες απο τις καινουριες και ισως παμε σε καμια 3Δ.
Καλημερα.
Εχω την εν λογο τηλεοραση και εχει αρχισει να τα φτυνει.
την ανοιγω και μετα απο κατα 10λεπτο σβηνει και αρχιζει να αναβοσβηνει το κοκκινο λαμπακι συνεχομενα.
Η τελεοραση δεν ξανανοιγει αν δεν την κλεισεις απο το κουμπι και περιμενεις (αγνωστο το ποσο, οσο της κατεβει).
Για επισκευη που την εστειλα με βραχυκυκλωσε τον κεντρικο διακοπτη και επειδη δεν ηταν αυτο μετα επρεπε να τη βγαζω απο την μπριζα. :cursing:
(Τον διακοπτη τον διορθωσα φυσικα.)
Τι μπορει να φταιει?
Κι εμένα έκανε τα ίδια, ήρθε τεχνικός και της άλλαξε τροφοδοτικό και έκανε και κάποιες κολλήσεις, σύνολο ανταλλακτικών περίπου 40 ευρώ.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω πάντως είναι κάτι άλλο για αυτή τη TV. Έχει μαγνητιστεί η οθόνη και μου αλλάζει τα χρώματα στις γωνίες. Πρέπει να ξαναφωνάξω τεχνικό για να την απομαγνητίσει? Είναι απλή διαδικασία? Γνωρίζουμε τι χρέωση έχει;
μήπως μπορείς να μ πεις σε ποιο πηνίο αναφέρεσαι?έχω το ίδιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο μοντέλο..
Ευχαριστω
μήπως μπορείς να μ πεις σε ποιο πηνίο αναφέρεσαι?έχω το ίδιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο μοντέλο..
Ευχαριστω
Λύθηκε το πρόβλημα έπειτα από αναζήτηση πάνω στην πλακέτα τροφοδοσίας..και όντως είναι απο ψυχρή κόλληση..
Ευχαριστώ και πάλι..
kostasafrica
20-11-13, 12:59
καλησπερα εχω και εγω το ιδιο π[ροβλημα με αυτην την philips 29pt9416 θα μπορουσατε να μου πειτε για πιο πηνιο λετε?ευχαριστω!!!
γεια σας παιδια και χρονια πολλα σε ολους. ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με το κοκκινο λεδ να αναβοσβηνει. ειδα τον πυκνωτη καθαρισα ολες τις πλακετες περασα ξανα κολλησεις αλλα χωρις αποτελεσμα...... εκει που ειχα παρει αποφαση να παρω καινουρια εντοπισα επανω στο πυροβολο με ενα καπακι τετραγωνο περιπου 7χ7 εκατοστα μεσα μια μικρη πλακετα οπου εντοπισα ψυχρες κολλησεις. μετα απο αυτο η τηλεοραση δουλευει αψογα.......
ΜΑΝΘΟΣ1988
10-02-14, 17:38
εχω το ιδιο προβλημα περασα τις κολησης στο πηνίο επανο στο πυροβόλο και και 4 ψυχρες που ειχε ενα αλλο πηνίο κατο στιν πλακετα τροφοδοσια αλλα τπτ το ιδιο
Καλησπέρα
Έχω κι εγώ μια 29PT9416 και ενώ έπαιζε, ακούστηκε ένα " παφ " και άρχισε να αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι.
Ακούστηκε σα να έσκασε πυκνωτής. Μυρωδιά δεν έβγαλε.
Θα την ανοίξω αύριο. Κάποια υπόνοια του τι μπορεί να είναι???
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα και πάλι.
Δε βρήκα πουθενά, σκασμένο εξάρτημα. Έλεγξα και ξαναέκανα όλες τις κολλήσεις στα ύποπτα και μη, σημεία. Τζίφος
Κανένα μαύρισμα στις πλακέτες (από υπερθέρμανση, ή σκάσιμο).
Στον Πυκνωτή εξομάλυνσης παίρνω 310V.
Τον Booster (μπλε), δεν το έβγαλα να τον μετρήσω, αλλά οπτικά είναι άψογος.
Το κόκκινο Led συνεχίζει να αναβοσβήνει .......
Καμιά ιδέα???
Θα σου προτείνω να ξεκινήσεις τους ελέγχους, μετρώντας το τρανζίστορ οριζοντίου/υψηλής τάσης (αλλά και γενικά τα εξαρτήματα από το αντίστοιχο κύκλωμα βέβαια), καθώς επίσης και τα εξαρτήματα που έχουν σχέση με τις δευτερεύουσες τάσεις τροφοδοσίας από τον μ/τ υψηλής.
ΜΑΝΘΟΣ1988
08-10-14, 23:57
μου εχει τύχει σε τβ να εχει σκασμένο τρανζίστορ απο τιν μερια που πατάει στη ψυκτρα
που είναι το future box βρε παιδιά?
εχει κανει με την τροφοδοσία της tv ή με τα σήματα?