PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με ενισχυτή Target SD-2500

trelakias7
05-04-11, 23:30
Γειά σας παιδιά...έχω ένα πρόβλημα με τον παραπάνω ενισχυτή ειναι πάρα πολύ παλιός...το πρόβλημα ειναι οτι οταν πάω να ανεβάσω ένταση στο ένα ή στο δύο παραμορφώνει πάρα πολύ μόνο αν πάω την ένταση κάπου στην μέση (4-5) τότε στρώνει ο ήχος...φυσικά οταν τον βάζω σχεδόν τέρμα (8-9) αρχίζει και παραμορφώνει και πάλι ακόμα και με πολύ μικρά ηχεία και τρεμοπαίζει το λαμπάκι του ενισχυτή...άλλο ενα πρόβλημα είναι οτι η δεξιά εξοδος δεν λειτουργεί σωστά και παίζει μόνο της υψηλές συχνότητες και μερικές φορες καίει και την ασφάλεια οταν παιζει δυνατά (2A)...χρησιμοποιεί σε κάθε εξοδο 2χ 2n3055...σας παρακαλώ τα φώτα σας γιατι δεν ξέρω και πολλά...:001_rolleyes:

east electronics
17-05-11, 22:14
αυτο που κρατας στα χερια σου ειναι μεν ενα κακο μηχανημα αλλα παραμενει ενα σημαντικο κεφαλαιο της ελληνικης ιστοριας ηλεκτρονικων ...στη θεση σου θα το "τουμπανιαζα " και θα το κραταγα μονο και μονο για αυτο τον λογο ...

Για να τουμπανιαστει θελει πολυ δουλεια και σιγουρα δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο αλλα ο καθενας κανει αυτο που πιστευει καλυτερα ....
Πραγματα που πρεπει να γινουν
Αλλαγμα ολοι οι ηλεκτρολυτικοι παντου ( ολοι σημαινει ολοι )
Αλλαγμα στο ποτενσιομετρο volume ( πιθανοτατα και με κατι καλυτερο )
Διαφορες βελτιωσεις σχετικες με πυκνωτες ( ξου ολοι οι κεραμικοι απο μεσα )
Αλλαγες και βελτιωσεις στο κυκλωμα της πολωσης για θερμοκρασιακη σταθεροτητα και μεγαλυτερη πολωση
Αλλαγες σε αντιστασεις ακριβειας κυριως γυρω απο τον διαφορικο ενισχυτη
Το 90% της καλωδιωσης πρεπει αντικατασταθει με σοβαροτερα καλωδια και αλλη δρομολογηση

αυτα σε γενικες γραμμες ...τιποτα απο τα παραπανω δεν μπορει να σου προσφερει παραπανω απο 35 βαττακια που εβγαζε αυτο το μηχανημα ανα καναλι στα καλα του ...σιγουρα ομως θα βελτιωθει η ποιοτητα του ηχου του δραματικα ....

Αν ξεκινησεις να το κανεις θα εχεις οση βηθεια χρειαστεις απο μερους μου ....]

( Ψηνομαι κι ολας να σου κανω την ανακατασκευη δωρεαν ( αφου βεβαια προμηθευτεις ολα τα υλικα απο οποιοδηποτε καταστημα της αρεσκειας σου ) με μονη ππρουποθεση οτι θα αναλαβεις α κανεις ενα λεπτομεραστατο ποστ με φωτογραφιες και αναλυση ολων των λεπτομεριων για ολα τα παιδια του φορουμ )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

trelakias7
19-05-11, 12:08
Ενα εχω να σου πω εμεινα με το που ειδα την απαντηση σου..δεν το περιμενα οτι ο ενισχυτης ειναι τοσο παλιος....μου τον εδωσαν τσάμπα...και πειραματίστικα λιγο μαζί του. Αυτά που εκανα για αρχή είναι

1) Να κόψω το καλυμα που είχε γιατί ειχε σαπίσει κυριολεκτικά και να του βάλω τζάμι για να γίνει πιο μουράτος
2) Στα πλαγια του καλύματος εβαλα δέρμα για να είναι πιο ωραίο και της γρίλιες της έκοψα για να προσθέσω 2 ανεμιστήρες έναν 120mm απο την μια πλευρά και έναν 80mm από την αλλην (που ειναι το τροφοδοτικό)..
3) Αυτό που θέλω να κάνω για επόμενη κίνηση ειναι να του αλλάξω όπως είπες και εσύ τους πυκνωτές αλλά δεν ξέρω απο που μπορώ να προμηθευτώ τους κατάλληλους (περιστέρι μενω αν έχεις τίποτα στο νου σου)..
4) θέλω να καθαρίσω την πλακέτα αλλα δεν μπορώ γιατι έχει ενα περίεργο είδος βρομιάς σαν γλύτσα ενα πραγμα και δεν καθαριζει με τίποτα....
5) Αυτό που ειπες να αλλαξω το ποντεσιόμετρο οκ να το κάνω αλλα θα υπάρχει κατι παρόμοιο ? δεν θέλω να φενεται άσχημο..

Τωρα όσο για τα καλώδια που θα χρειαστώ και την δρομολόγηση εδώ θα χρειαστώ τα φώτα σου γιατι δεν ξέρω και πολλά τώρα μπαίνω στο πνεύμα των ηλεκτρονικών...

Αυτα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου..!! :biggrin:

Υ.Γ Αν θες να ανεβάσω φώτο απο τον ενισχυτή μου λες δεν εχω πρόβλημα...Α είχα και τον target sd-2510 :wiink:..