Επιστροφή στο Forum : Πολυμηχανημα EPSON
Γεια σας,
Τι προβλημα μπορει αν εχει ενας εκτυπωτης γιανα εκτυπωνει ολα ΡΟΖ??
Συγκεκριμενα ειναι ο DX6050.
Ευχαριστω!
τελιωμενα μελανια.
αυτα που εβαλα τωρα ειναι καινουργια και με αλλα μου το εκανε..
ειναι χωρια η κεφαλη απο τα μελανια?
ειναι χωρια η κεφαλη απο τα μελανια?
οχι δεν ειναι...
εχω δει καποιους εκτυπωτες που κοβεται το φλατ καλωδιο που κουνιεται με την κεφαλη.δες αν εχει κανενα σπασιμο η τσαλακομα.
μήπως είναι μαιμού μελάνια ή τα προηγούμενα ήταν μαιμού?
Λογικά είτε έχει βουλώσει η κεφαλή και ρίχνουν μόνο τα Magenta ακροφύσια, είτε υπήρξε διαροή του Magenta και έχει λερώσει κάποιο μέρος της κεφαλής οπότε θα συνέλθει μετά από αρκετές εκτυπώσεις.
πριν ρωτησα αν ειναι χωρια και μου ειπε οτι ειναι μαζι και οτι ειναι καινουργια
Μπαα, η κεφαλή είναι ξεχωριστή από τα μελάνια. Κάνε ένα-δυο καθαρισμούς της κεφαλής και εκτύπωσε το pattern που έχει, να δεις ποια χρώματα βγαίνουν σωστά και ποιά όχι.
BESTCHRISS
20-03-11, 01:16
δοκιμασες να κανεις αυτο
πινακας ελενχου-εκτυπωτες-epson sx115-δεξι κλικ-προτιμησεις εκτυπωσεις-συντηρηση-αντικατασταση δοχειου μελανιου
BESTCHRISS
20-03-11, 01:17
διορθωση
δοκιμασες να κανεις αυτο
πινακας ελενχου-εκτυπωτες-epson DX6050-δεξι κλικ-προτιμησεις εκτυπωσεις-συντηρηση-αντικατασταση δοχειου μελανιου
διορθωση
δοκιμασες να κανεις αυτο
πινακας ελενχου-εκτυπωτες-epson DX6050-δεξι κλικ-προτιμησεις εκτυπωσεις-συντηρηση-αντικατασταση δοχειου μελανιου
κοντά είσαι !
αυτό που πρέπει να κάνει είναι "καθαρισμός ακροφυσίων" 2-3 φορές ωσπου να καθαρίσουν και να βγάζουν χρώμα !
BESTCHRISS
22-03-11, 13:43
κοντά είσαι !
αυτό που πρέπει να κάνει είναι "καθαρισμός ακροφυσίων" 2-3 φορές ωσπου να καθαρίσουν και να βγάζουν χρώμα !
γεια ςου φίλε Κωνσταντινε
τι στο καλο γινεται με αυτη την epson κολλα μαζι μεσα στο μελανι και βουλωνει τις κεφαλες ολοι εχουν προβληματα
και ενας φιλος μου παλι ειχε το ιδιο προβλημα αλλα και πολλοι αλλοι
τουμποφλο πρεπει να βαζουνε στο μελανι μεσα
τα μελάνια είναι αυθεντικά ή ημιτασιόν?
Προσοχή με αυτα τα ρημάδια ! Είναι για πέταμα όλα, πουλιούνται φτηνά σαν συσκευές και ακριβά τα μελάνια !
Και πας και βάζεις ανακυκλωμένα και μετά βουλώνουν !
Αλλά, πουθενά σε κανένα μανουάλι δεν λενε πως ότι μελάνι και νάχουν πρέπει κάθε τόσο να τυπώνεις κάτι, αλλιώς βουλώνουν οριστικά.
Στο θέμα, πιθανές λύσεις:
-Πέτα το στα σκουπίδια
-Βάλε μέσα κότες και κάνε το φωτισμό του σαρωτή λαμπάκι νυκτός.
-Κάντο γλάστρα
-Σπάστο και κάψτο σε κανά τζάκι
Αλλά αν θες να κάνεις κάτι πριν και να μη φας εύκολη ήττα:
-Βγάλε τα μελάνια, βγάλε την κεφαλή και βάλτη σε νερό να μουλιάσει, όχι ζεστό, για κανα 2 ώρες
-Σε μια σύριγγα προσάρμοσε ένα σωληνάκι και δοκίμασε να φυσήξεις νερό από τον ακροδέκτη που μπαίνει το μελάνι
-ΑΝ δεις να ξεβουλώνει και να βγαίνουν λεπτές σειρές νερό είσαι ΟΚ
-Αν δεν βγαίνουν και το παρακάνεις θα χαλάσεις τα ακροφύσια
Μην ψάχνεις ανταλλακτική κεφαλή, κάνει κανα 50ρι, παίρνεις καινούργιο !
BESTCHRISS
22-03-11, 21:18
φιλε βαλε μελανια cciss
19309
επίσης δοκίμασε να ρίξεις σταγονίτσες διαλυτικό/ασετόν σε κάθε ακροφύσιο , και άστο κανένα 2-3λεπτο να μουλιάσει και μετά ξανά το ίδιο !
μετά κούμπωσε τα μελανάκια και κάνε καθάρισμα ακροφυσίων !
ίσως πιάσει !
επίσης και ο Κόπρος μια χαρά τα είπε !!!
ΥΓ: γειά σου φίλε χρήστο ! ναί όντως έχουν ένα θεματάκι με στέγνωμα ακόμα και τα γνήσια , η εκτύπωση μίας φωτογραφίας (για να δουλέψουν όλα τα χρώματα) εανα βδομάδα , είναι μια κάποια λύση !
BESTCHRISS
23-03-11, 14:15
γεια σου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ
συμφωνω απολυτα μαζι σου ισως πιστευω καλύτερα ειναι να αφηνουν ανοιχτο τον εκτυπωτη για να κανει καθαρισμο απο μονος του
παρα να τον κλεινουν και να τον ανοιγουν μετα απο π.χ 2 μηνες
μπορει να εχουν βουλωσει και τα σωληνακια και να χρειαζεται να λυσει την κεφαλη και να την καθαρισει απο μεσα
εγω ποτε δεν κλεινω τους εκτυπωτες μου και δεν ειχα ποτε προβλημα
και βεβαια καλο θα ειναι μαζι με το μελανι να προσθετουμε και λιγο διαλυτικο οταν γεμιζουμε μελανι ιδιως σε epson