Επιστροφή στο Forum : αντικατασταση κωνων σε παλια ηχεια philips
Καλησπερα σε ολους.Χρειαζομαι συμβουλες για την αντικατασταση τουιτερ και γουφερ σε παλια ηχεια της philips.Σας παρακαλω λογω του οτι ειμαι ασχετος να μου πειτε τι τεχνικα χαρακτιριστικα χρειαζεται να αναφερω με νεο μηνυμα μου (π.χ κωδικο ηχειου,κρος οβερ,τουιτερ,γουφερ)για να βρω παραπλησια γιατι το εξουσιοδοτημενο της περιοχης μου με ενημερωσε οτι δεν υπαρχουν πλεον γνησια γιατι τα ηχεια ειναι παλια και ολη η διαδικασια αντικαταστασης θα κοστισει πολυ.
Αγαπητε μια τετοια επισκευη ειναι ρισκο, οσον αφορα την ποιοτητα ηχου που θα παρεις.Δεν ξερω ποσο ποιοτικα ηταν τα ηχεια, αλλα συνηθως τα ηχεια βγαινουν μετα απο πειραματισμους και λοιπα.Θελω να πω, οτι εαν και προφανως θα βαλεις μεγαφωνα και tweeter οσο πιο κοντα γινεται στα εργοστασιακα χαρακτηριστικα, ακομη και τα ιδια χαρακτηριστικα εαν βρεις, δεν ξερουμε εαν η ποιοτητα/αποδοση θα ειναι ιδια με παλαιοτερα(οταν ηταν καινουρια).Αυτο βεβαια εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο την αρχικη ποιοτητα/κοστολογιο των ηχειων.Γενικα θελω να σε προβληματισω με το αν αξιζει η επισκευη και το αν θα παρεις την αρχικη ποιοτητα(την οποια δεν ξερουμε, δωσε αν θελεις χαρακτηριστκα, μοντελο, φωτογραφιες).Σε καθε περιπτωση παντως, μουσικη θα ακουσεις μετα την επισκευη, αλλα εγω εστιαζω στο εαν το κοστος της επισκευης συμεριλαμβανομενων και των ρισκων που προανεφερα, τελικα συμφερει η εαν συμφερει καλυτερα η αγορα καινουριων ηχειων, δεδομενης της τεχνολογικης προοδου απο την εποχη αγορας των παλαιων ηχειων και των τοσων προσφορων που υπαρχουν σημερα, ιδιαιτερα σε διαδικτυακα μαγαζια.
Φιλε Παναγιωτη ευχαριστω για τις συμβουλες σου.Θα επανελθω συντομα αφου το σκεφτω λιγακι...