PDA

Επιστροφή στο Forum : Πλακετα κλιματιστικου HUALING

JOUN
18-02-11, 22:05
Καλησπερα.
Εχω ενα προβλημα με το κλιματιστικο στο σπιτι μου:Παλιοτερα μετα απο διακοπη ρευματος οταν επανερχοταν η ταση εκανε διαφορα παλαβα:3 με 4 λεντ απο τα ενδεικτικα της θερμοκρασιας αναβοσβηναν ταυτοχρονα με μεγαλη συχνοτητα ας πουμε 10 Hz.Αυτο γινοταν αφου το αναβα με το μπουτον του γιατι απο το τηλεχειριστιριο δεν ακουγε.Δεν εκανε καμμια αλλη λειτουργια.
Μετα απο μερικα χτυπηματα με το κατσαβιδι σε διαφορα σημεια τελικα επανερχοταν χωρις ομως να μπορεσω να εντοπισω απο που ηταν το προβλημα.
Σημερα ομως οσο και να το χτυπαω δεν..Με τα πολλα εβγαλα την πλακετα και μετρησα τις τασεις τροφοδοσιας(μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις μου) και νομιζω οτι ειναι ενταξει..
Επειδη φανταζομαι οτι επιδιορθωση απο αποσταση δεν γινεται μηπως εχει κανενας καποιο σχεδιο της πλακετας μηπως βγαλω ακρη;( GeorgeVita ακους; )
Το κλιματιστικο ειναι HUALING 18000BTU.
Ευχαριστω.

185481854918550

EDIT Tωρα που το ξανακοιταω πρεπει να φταιει η πλακετιτσα της φωτο που ειναι DC-DC converter:Παιρνει 300VDC και βγαζει περιπου 8-9Vdc που πηγαινουν στον σταθεροποιητη 5V
Δεν ειμαι σιγουρος γιατι μια βγαζει ταση μια δεν βγαζει και την πλακετα την εχω στο χερι οποτε δεν μπορω να την δοκιμασω.Αν φταιει αυτο τι να κοιταξω;
EDIT 2: Aυτο πρεπει να φταιει γιατι βγαζει 5 ,6,7 8 οτι ναναι ταση .Η σωστη πρεπει να ειναι 10.5 γιατι αν παει εκει μενει σταθερη ενω οι αλλες παιζουν..
18552

Nemmesis
18-02-11, 23:05
αυτη η μικρη πλακετιστα ειναι το προβλημα σου σιγουρα... κανονικα πρεπει να βγαζει 12V σταθερα... αλλαξε τους 2 ηλεκτρολιτικους που εχει και θα εισαι μια χαρα....
επισης αλλαξε και την ηλεκτρολιτικο που εχει στη εξοδο του πανω στην μεγαλη πλακετα...

JOUN
18-02-11, 23:42
Καλα το μονο σιγουρο ειναι οτι βγαζει οτιδηποτε αλλο απο 12..Θα αλλαξω τους πυκνωτες(αν εχω).Ο μικρος επανω στην πλακετα λογικα ειναι καμμια 350V οποτε χλωμο να βρω.Το πολυ πολυ βαζω ενα διακοπτικο μικρο που εχω αυτο εδω (http://cgi.ebay.co.uk/EU-DC-12V-1A-Switching-Power-Supply-adapter-12-V-1000mA-/280509186426?pt=UK_Computing_LaptopAccessories_Pow erSupplies&hash=item414fa6817a#ht_2285wt_778) και τελειωνει η ιστορια(αν φταιει αυτο βεβαια)

Nemmesis
19-02-11, 09:20
γινεται και αυτο που λες μια χαρα... απο θεμα χωρου ειναι το θεμα... και για να δεις σιγουρα οτι θελεις 12V κοιτα στα ρελε.. ειναι 12βολτ... οσο για πυκνωτες αν δεν βαλεις καινουργιους και εχεις τπτ παλιους αστο καλητερα.. τσαμπα κοπος.. ασε που πρεπει και οι πυκνωτες σου ειναι ειναι 105 βαθμον

JOUN
21-02-11, 08:23
Tελικα εβαλα το τροφοδοτικο που εδειξα παραπανω και δουλευει μια χαρα..

Nemmesis
21-02-11, 11:14
οτι σε βολευει...

JOUN
21-02-11, 14:59
E ναι..δεν γινοταν αλλιως..Για να φτασω στο σημειο που ειναι η πλακετιτσα ηθελε κανενα μισαωρο να ξηλωνω θωρακισεις και καλωδια,κλπ..Κι αν το εφτιαχνα(με τα πολλα) και σε κανα μηνα-διμηνο η δεν ξερω και εγω σε ποσο καιρο ξαναχαλουσε;Ετσι που το εβαλα με το που ανοιξεις το καπακι ειναι μπροστα σου.Ειναι πολυ ευκολο να αλλαχτει..

Nemmesis
21-02-11, 19:14
το θεμα ειναι οτι το τροφοδοτικο που εβαλες κανει για συνεχη λειτουργια? και επειδη μιλαμε για παλμοτροφοδοτικο οι πυκνωτες του ειναι καλοι? οι τπτ κινεζικοι? και επειδη η βλαβη αυτη ΑΚΡΙΒΩΣ σε ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πλακετακι (βλεπεις το κλιματιστικο σου ειναι φασον με αποτελεσμα να υπαρχουν και αλλα ακριβως ιδια κλιματιστικα απλα με αλλο ονομα) μου εχει τυχει 5-6 φορες μετα απο αλλαγη με καλους πυκνωτες να δουλευουν μια χαρα 2-3 χρονια τωρα...

JOUN
21-02-11, 20:27
Δεν ειχα Παναγιωτη πυκνωτες ευκαιρους και δεν ειναι τοσο ευκολο να βρω εδω που ειμαι..
Κι εσυ ρε παιδι μου δεν μου ειπες οτι το εχεις ξανασυναντησει το προβλημα παρα μου λες σιγουρα φταινε οι πυκνωτες..Εγω ετσι που το ακουω καταλαβαινω οτι εισαι σιγουρος γιατι αυτοι χαλανε συνηθως και οχι επειδη σου εχει ξανατυχει..
Τελος παντων οπως εγραψα παραπανω σιγουρα θα ξαναχαλασει καποια στιγμη γιαυτο το εκανα να αλλαζει ευκολα.Μαλλον θα παρω αυτο: http://cgi.ebay.co.uk/12V-1A-DC-Universal-Regulated-Switching-Power-Supply-/130300905483?pt=UK_ConsumerElectronics_PowerAdapto rs_SM&hash=item1e568a080b#ht_2117wt_905
να το εχω καβατζα αλλα θα κοιταξω να φτιαξω και το δικο του.Αν τροφοδοτησω το δικο του με μια γεφυρα στα 220 και πυκνωτη ηλεκτρολυτικο στα 400V πιστευω δεν θα εχω προβλημα ωστε να κανω δοκιμες, τι λες;

jezakos
10-12-13, 20:19
εχω και εγω ενα ιδιο κλιματιστικο και δεν δουλευει.που ακριβως ειναι η πλακετα που αναφερετε??βασικα εκανε κατι τρελλα μετα απο διακοπη ρευματος αλλα τωρα δεν κανει τπτ.ευχαριστω.