PDA

Επιστροφή στο Forum : Πολυμηχάνημα ΗΡ 1210 all-in one - πρόβλημα

stavregos
15-02-11, 15:35
Έχω ένα πρόβλημα με το παραπάνω πολυμηχάνημα.
Δεν μου τραβάει το χαρτί όταν πάω να κανω εκτύπωση.
Τι μπορεί να φταίει και μου το κανει αυτό?
Μπορώ να το διορθώσω?

tasosmos
15-02-11, 16:13
Δεν ξερω για το συγκεκριμενο αλλα μαλλον τα συνηθισμενα προβληματα που μπορει να εχουν τετοιο αποτελεσμα ειναι:
-Να εχει φαγωθει το "ροδακι" που τραβαει το χαρτι με αποτελεσμα να ειναι πολυ λειο και να μην μπορει να τραβηξει το χαρτι.
-Να εχει προβλημα ο αισθητηρας χαρτιου (εαν υπαρχει).

Αν βλεπεις τον μηχανισμο να δουλευει και να μην γινεται τιποτα και ισως μια στο τοσο να παιζει τοτε ειναι αρκετα πιθανο να ειναι το 1ο. Μια φορα σε αντιστοιχη περιπτωση ειχα "γδαρει" λιγο το ροδακι με μετριο γυαλοχαρτο και μετα επαιζε μια χαρα.

Φυσικα αν εχει εγγυηση το πας οπως ειναι πισω και δεν ασχολεισαι περαιτερω...

stavregos
15-02-11, 16:33
Δεν έχω εγγύηση το μηχάνημα είναι 7 χρονών.Οπότε κάτι άλλο πρέπει να κάνω.

Ο μηχανισμός από ότι έχω καταλάβει(χωρίς να είμαι 100% σίγουρος αλλά θα το ξανακοιτάξω.) λειτουργεί κανονικά οπότε τι παίζει να είναι?Δεν τραβάει ποτέ χαρτί πάντως όσες φορές και αν έχω δοκιμάσει.

navar
15-02-11, 22:21
ευκολή DIY λύση χωρίς κατσαβίδι !!!
πάρε ενα χοντρούλικο χαρτονάκι , ρίξε οινόπνευμα στην άκρη , βάλτο και πάτα εκτύπωση !
κράτα το με το χέρι να μην το τραβήξει !

αποτέλεσμα , τα ροδάκια θα τρίβονται πάνω στο οινόπνευμα και θα καθαρίσουν !
κάντο 2-3 φορές στην σειρά , απλά πρόσεχε να αλλάζεις χαρτόνι , για να μήν τριφτεί και δημιουργήσει σκουπιδάκια μέσα στον εκτυπωτη !

haris_216
15-02-11, 22:36
άψογος ο navar. πολύ πρακτική λύση που δεν είχα σκεφτεί

stavregos
18-02-11, 14:07
ευκολή DIY λύση χωρίς κατσαβίδι !!!
πάρε ενα χοντρούλικο χαρτονάκι , ρίξε οινόπνευμα στην άκρη , βάλτο και πάτα εκτύπωση !
κράτα το με το χέρι να μην το τραβήξει !

αποτέλεσμα , τα ροδάκια θα τρίβονται πάνω στο οινόπνευμα και θα καθαρίσουν !
κάντο 2-3 φορές στην σειρά , απλά πρόσεχε να αλλάζεις χαρτόνι , για να μήν τριφτεί και δημιουργήσει σκουπιδάκια μέσα στον εκτυπωτη !

Το προσπάθησα αυτό που μου λες αλλά δεν μου τραβάει καν το χαρτί.Ακουγεται σαν κάτι να δουλεύει αλλά τα ροδάκια του χαρτιού δεν γυρίζουν καν.Να το πάω για service ή μήπως μπορώ να κάνω και κάτι άλλο?

tasosmos
18-02-11, 14:37
Αν δεν γυριζουν τα ροδακια και δεν υπαρχει αισθητηρας χαρτιου αυτο συνεπαγεται οτι μαλλον υπαρχει καποια μηχανικη βλαβη, στην ελαφρυτερη περιπτωση ισως καποιο γραναζι ή ιμαντας.

Δεν ξερω τι αρχικη αξια ειχε αυτο το μηχανημα αλλα αν ειναι 7 χρονων και λαμβανοντας υπ οψιν τις τρεχουσες τιμες τετοιων συσκευων δεν νομιζω οτι αξιζει σε καμια περιπτωση να το πας για σερβις. Εκτος κι αν εχεις καναν γνωστο να του ριξει μια ματια κ να σου πει.

GSR600
18-02-11, 18:48
Εχω ακριβως το ιδιο μηχανημα,ωποσδηποτε δεν αξιζει να το πας για service με τα ιδια λεφτα παιρνεις καινουργιο και με wifi! 49 euros....
http://www.public.gr/prod/computers-and-software/printers-and-other/printers/multifuction-inkjet/hp-deskjet-f4580-all-in-one-polymihanima-antigrafiko-ektypotis-sarotis-eghromo/prod513041/

panos_panopoulos
19-02-11, 23:15
Έχω το ίδιο πολυμηχάνημα με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εσένα. Οταν είναι να τραβήξει το χαρτί δεν το τραβάει, όμως διαπίστωσα οτι αν το σπρώξεις με βία μέσα το Α4 ωστε να προχωρήσει 4cm όταν δουλέβουν τα ροδάκια στην εκτύπωση τότε εκτυπώνει κανονικά και προχωράει και τη σελίδα κατα την εκτύπωση.
Ρώτησα και τεχνικο Η/Υ και μου είπε οτι είναι ένα σύνηθές φαινόμενο που συναντιέται στα πολυμηχανήματα Hp εκείνης της γενιάς με τα ροδάκια να βγαίνουν off.
*Σημ: ξεκουμπώνοντας πίσω την πλάτη του μηχανήματος συναντάμε και εκεί ροδάκια, και το καπάκι αυτό χρησιμεύει στην απεμπλοκή του χαρτιού, όμως δεν δείχνουν να φταίνε τα συγκεκριμένα ροδάκια αλλά κάποια άλλα στο εσωτερικό του εκτυπωτή,

Γενικά ήταν ένα τίμιο πολυμηχάνημα...

edit: (το οποίο δε το έθαψα ακόμη) :thinking:

μολις τώρα βρήκα ένα βίντεο χρυσάφι για το συγκεκριμένο εκτυπωτή... πήγαινε το χρόνο στο 5:04 για να δείς σε ποια ροδάκια αναφέρομαι εκείνα που είναι πίσω και δεν φαίνονται... ούτε εγώ τα είδα! θα σε ενημερώσω τώρα για το άν θα φτιάξει το μηχάνημα...

http://www.youtube.com/watch?v=--oriQhVPhI&fmt=22

tasosmos
20-02-11, 00:51
Αν τα ροδακια γυρνανε αλλα δεν τραβαει το χαρτι τοτε δοκιμασε κι αυτο που ανεφερα στο 1ο μου ποστ με το γυαλοχαρτο πριν τον πεταξεις.

electronic
20-02-11, 01:20
Καλησπέρα σε όλους.
Τα μηχανήματα αυτά εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα με το εσωτερικό ροδάκι και δεν τραβάει το χαρτί. Προσοχή η HP έχει βγάλει ένα κιτ για το πρόβλημα αυτό αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστό.
Μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες στο link που δίνω.

Το κιτ έχει part number c9000-67901.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00601439&cc=gr&lc=en&dlc=en&product=428800&tmp_track_link=ot_search

Καλή επιτυχία.

Γιώργος.

panos_panopoulos
20-02-11, 02:29
Στο δικό μου πάντως τώρα που το άνοιξα και μέσα είδα οτι τα ροδάκια είναι καθαρά όμως τα γρανάζια που έχουν τα ροδάκια για να γυρίζουν χάνουν στροφές οπότε εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, πίσω στην πλάτη το μονό ροδάκι καθώς και τα υπόλοιπα τέσσερα δεν γυρίζουν λόγω γραναζιών
οπότε τέλος

electronic
20-02-11, 02:43
Παναγιώτη καλημέρα.

Ναι αν δεν γυρίζουν τα ροδάκια τότε έχει σπασει ο μηχανισμός στην δεξιά πλευρά του εκτυπωτή.

Αγοράζεις καινούργιο.

Γιώργος.

panos_panopoulos
20-02-11, 02:56
ευχαριστώ πολύ electronic, το κατάλαβα οτι θα παέι για πέταμα, ας ελπίσουμε οτι θα κάνει δουλειά ο stavregos που άνοιξε και το παρόν θέμα...

stavregos
21-02-11, 23:25
Δυστυχώς ούτε και έγω κατάφερα να κάνω κάτι δοκίμασα όλους τους τρόπους και ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.Θα ξαναδοκιμάσω ακόμα μία και δεν γίνει τίποτα θα πάω σε αγορά νεου.

chip
18-03-11, 22:19
Εμένα μου ακούγεται για σπασμένο γρανάζι στο μηχανισμό καθαρισμού της κεφαλής που αφού δεν ολοκληρώνει αυτή τη διαδικασία δεν προχωράει στην εκτύπωση.

electronic
19-03-11, 01:36
Πολύ σωστά. Αυτό είναι το προβλημα στα περισσότερα μικρά HP.. Εχουν τον ίδιο μηχανισμό.Στην περίπτωση αυτή δεν συμφερει η επισκευή-αντικατασταση στην HP γιατί το κόστος είναι από 90-140€. Mε τόσα λευτά αγοράζεις οτι θες.
Γιώργος