Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : THOMSON 32LB040S5 - Πρόβλημα

Sobo
04-10-10, 12:20
Καλημέρα,

Έχω το εξής πρόβλημα με μια THOMSON 32LB040S5 - σασί EFC031E.

Την βάζω στη πρίζα - Ανάβει το κόκκινο LED - Δεν ακούγεται κάποιος περίεργος ήχος.

Την ανοίγω - Ανάβει το πράσινο LED για λίγο και κατόπιν γίνεται εναλλαγή μεταξύ πράσινου και κίτρινου με 7 εναλλαγές για 23 φορές - Ακούγεται ένας θόρυβος από ένα μετασχηματιστή της πλακέτας που σχετίζεται με το STAND BY (νομίζω).

Μετά τις 23 φορές ανάβει πάλι το κόκκινο LED - Ο θόρυβος συνεχίζεται αλλά διαφορετικός (πιο τσιριχτός)

Σας επισυνάπτω 2 φωτογραφίες με τη πλακέτα στην οποία είναι ο μετασχηματιστής που κάνει θόρυβο και με τον μετασχηματιστή.

1607116072

Έχω ψάξει στο ίντερνετ για τον κωδικό βλάβης αλλά δεν έχω βρεί κάτι, ενώ παλιότερα με μια SONY είχα βρει άκρη. Τι μπορεί να φταίει? Μπορεί να είναι ο μετασχηματιστής προβληματικός ή παίρνει λάθος είσοδο από κάπου με αποτέλεσμα να κάνει αυτό το θόρυβο?
Sorry αν κάνω χαζές ερωτήσεις. Είναι το πρώτο μου post και έχω μια επαφή με αυτά αλλά προφανώς δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου.

Sobo
04-10-10, 19:47
Βρήκα στο ιντερνετ πως για το συγκεκριμένο σασί η ακολουθία των blinks του LED δηλώνει error code 16 = ERR_MSP4411K. Τι σημαίνει αυτό το σφάλμα?

vagionline
04-10-10, 21:10
αλλαξε τους πυκνωτες στο μεγαλο τροφοδωτικο πρεπει καποιοι να εχουν φουσκωσει εχω παρομιο προβλημα με ολοιδια τηλεωραση τωρα που σου γραφω δε φταιει ηπλακετα αυτη τη μεγαλη ξεβιδωσε τη προσεκτικα απο τη ψυκτρα και ελεγξετη

vagionline
04-10-10, 21:36
αλλαξε και τα πυκνωτακια στο μικρο πλακετακι και κανε τις ψυχρες τα εκανα εγω και δουλεψε κανονικα

jim philips
04-10-10, 22:03
Καλησπερα η βλαβη ειναι σηνηθες σε αυτεσ τις tv αλλαξε το ic στο st-by psu και εισαι ο.κ

Sobo
04-10-10, 22:05
Γιώργος, μεγάλη πλακέτα εννοείς αυτή που είναι στη μέση? Τι εννοείς με το να κάνω τις ψυχρες στο μικρο πλακετάκι?

vagionline
04-10-10, 22:09
ενοω τη μεγαλη της τροφοδωσιας οχι τη μητρικη αυτη με τα σκαρτ εγω τα εκανα και δουλεψε αλλα δες και τη παραπανω απαντηση του φιλου κατω ακριβως απο τη μηκρη

vagionline
04-10-10, 22:13
αν δε δουλεψει αλλαξε το ολοκληρωμενο στη μικρη πλακετιτσα και τους πυκνωτεσ τον 22μ και τον 10μ καθαρη φενεται η πλακετα σου εμενα ηταν καψαλισμενη με πολες ψυχρεσ κατω απο το ολοκληρωμενο στα ποδαρακια του

Sobo
04-10-10, 22:42
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μπορώ με κάποιες μετρήσεις να δω αν κάποιος πυκνωτής ή το ολοκληρωμένο είναι καμένο πριν το αλλάξω? Για τους πυκνωτές ξέρω πως πρέπει να έχουν αντίσταση άπειρο. Για το ολοκληρωμένο τι πρέπει να κοιτάξω?

vagionline
04-10-10, 23:34
για τους πυκνωτεσ η γενικη αρχη που μας μαθενανε στα χρονια της σχολης ηταν οτι αν εχουμε υπονια χαλασμενου πυκνωτη τον αλλαζουμε,αλλα αν δεις οτι ειναι φουσκωμενος τον πετας η αν εχει ξερασει λαδια,η αν εχεις καπασιτομετρο τον βγαζεις και τον μετρας ποσο χωριτικωτητα εχει, για το ολοκληρωμενο τωρα αν ξερεις τι λειτουργια κανει, απο το αν δουλευει η οχι το καταλαβαινεις απο την συμπεριφορα του κυκλωματος.αν δεν ειναι καποιο ολοκληρωμενο καμενο συνηθως οι πυκνωτες που ειναι γυρω του δε το αφηνουν να δουλεψει.

Sobo
07-10-10, 15:32
Οι πυκνωτές στη πλακέτα του τροφοδοτικού φαίνονται ok. Λέω να αλλάξω το ολοκληρωμένο στην πλακέτα του stand by. Είναι ένα Α6169 αλλά πήρα στο Φανό και τον Σιδέρη και δε το είχαν. Που μπορώ να το βρω?

jim philips
07-10-10, 20:52
Καλησπερα ,το εχει ο Γκαγκας 2108320208

Sobo
08-10-10, 21:49
Άλλαξα το ολοκληρωμένο στην πλακέτα του Stand by χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν άλλαξα και τους πυκνωτές στην ίδια πλακέτα αλλά πάλι δεν άλλαξε κάτι. Τώρα λέω να αλλάξω τους πυκνωτές στη πλακέτα του τροφοδοτικού όπως είπε ο vagionline. Είναι η πλακέτα που είναι κάτω από αυτη του Stand by όπως φαίνεται στη φωτογραφία? Να τους αλλάξω όλους?

Sobo
13-10-10, 13:51
Σκέφτηκα το εξής, ίσως να είναι άκυρο. Υπάρχει περίπτωση επειδή άλλαξα αρχικά μονο το ολοκληρωμένο και όχι τους πυκνωτες να κάηκε αν είχαν πρόβλημα και οι πυκνωτες?