Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα με τηλεόραση SHARP 37GQ-20S
lefteris_gr
24-08-10, 09:49
Έχω ένα πρόβλημα με μια τηλεόραση SHARP 37GQ-20S όταν την ανοίγω για να δω μου βγάζει μια κόκκινη εικόνα και όταν πειράξω από πίσω την κεραία δουλεύει κανονικά ,το καλώδιο της κεραίας μου δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας .
Πως λέγεται η πλακέτα στην οποία βάζεις το καλώδιο της κεραίας στην τηλεόραση?
( που έχει την υποδοχή εννοώ για το καλώδιο της κεραίας και εάν πουλιέται που μπορώ να το βρω ?)
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Πως λέγεται η πλακέτα στην οποία βάζεις το καλώδιο της κεραίας στην τηλεόραση?
Το κύκλωμα που βάζεις το καλώδιο της κεραίας λέγεται tuner ( συντονιστής ).
Εάν είχες κάποιο πρόβλημα με το κορεσμό χρώματος θα ήταν στο κύκλωμα χρωμικότητας της πλακέτας.
Έαν έχεις συνδεδεμένο κάποιο SCART στο πίσω μέρος της οθόνης , έλεγξε εάν είναι τοποθετημένο σωστά.
Ειδάλλως έλεγξε το καλώδιο της κεραίας ( RF ). Τα καλώδια αυτά παρουσιάζουν προβλήματα όταν καμπυλώνονται γιατί είναι γραμμές μεταφοράς. Έχουν δηλαδή σύνθετες αντιστάσεις.
lefteris_gr
24-08-10, 16:19
το θέμα ειναι ότι όταν κουνάω το καλώδιο της RF την ώρα που το έχω βάλει στο tuner τότε αλλάζει και βλεπω κανονικά.Το καλώδιο το έχω αλλάξη και κάνει το ίδιο.
jim philips
24-08-10, 18:13
Καλησπερα το προβλημα σου ειναι ενα smd i.c το οποιο ειναι ξεκολλημενο,ειναι κοντα στο tuner,αρα κουνοντας το φτιαχνει,το παρουσιαζουν αυτες οι tv το προβλημα αυτο,εχω φτιαξει αρκετες.τα λεμε.