Επιστροφή στο Forum : sony KV-29FQ85E προβλημα!
θα ηθελα να με βοηθησει καποιος με κατι, αν μπορει,οχι για νατο φτιαξω αλλα για να μην με πιασουν κοροιδο!
εχω 1 sony KV-29FQ85E και ενω δουλευει κανονικα και ηχο και εικονα,στην εικονα εχει βγαλει απο πανω προς τα κατω μια αχνη σπειροειδης γραμμη τριων χρωματων(μπλε-κοκκινο-πρασινο) σε ολο το πλατος της οθονης.βλεπεις κανονικα, δεν κουραζει δηλαδη .τι μπορει να ειναι?
http://i965.photobucket.com/albums/ae132/loln3t/PICT0256.jpg
http://i965.photobucket.com/albums/ae132/loln3t/PICT0260.jpg
east electronics
02-05-10, 14:41
στο πμ που μου εστειλς η περιγραφη δεν ητν σωστη .... οποταν δεν ειναι σωστη και η λυση που σου εδωσα
η συγκεκριμενη τηλεοραση μαλλον εχει προβλημα στην οθονη ...και μαλλον επισης την εχεις πειραξει
Τσεκαρισε ενα ερχονται σωστα τα 200 βολτ πισω στην πλακετα της οθονης ...αν οχι δες εναν πυκνωτη που υπαρχει στην γραμμη των 200 βολτ .... τελος πρπει να κατεβασεις G2 και οι γραμμες μαλλον θα φυγουν αλλα απο εκει και μετα η οθονη μπορει να μην εχει καθολου φωτεινοτητα και αρα ειναι για πεταμα
μπορεις επισης να τσεκαρεις να η ταση που παει στα νηματα ειναι σωστη
και τελος να ψαξεις την πλακετα της οθονης για ψυχρες
Παντως κατα την γνωμη μου την εχει κανει η οθονη επισης προσεξε αν εισαι αρχαριος καλυτερα να μην την πειραξεις ...
δεν την ειχα πειραξει.αλλα τελικα εγινα και ηλεκτρονικος!!!
την ανοιξα βρηκα το G2 απο το manual και πειραζοντας το την εφτιαξα και οχι μονο αυτο αλλα εχει και πιο ζωντανη και καθαρη εικονα!ετσι γλυτωσα και την αμοιβη του τεχνικου,στους δυσκολους καιρους για ολους, και ηπια ενα καφεδακι με την γυναικα μου και τον γιο μου στην υγεια σας σημερα.
Ευχαριστω παιδια να στε καλα.και μην ξεχνατε αντισταθητε σε οτι δεν συμφερει εσας και τις οικογενειες σας.και οπως διαβασα καπου η καλυτερη ανακυκλωση ειναι η επισκευη.
Υ.Γ εαν της εχω δωσει παραπανω volts αυτο θα την επηρεασει καπου(π.χ χρονο ζωης,αντοχη κτλ)?
Aν έδεινες περισσότερη τάση στο πλέγμα μπορεί να έκανες και ζημιά. Πάντως για να εμφανίσει από μόνη της η τηλεόραση αυτό το πρόβλημα σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι. Μπορεί σε σύντομο διάστημα να σου παρουσιάσει κάτι άλλο. Γενικά αυτά είναι ενδείξεις φθοράς στους κλασικούς δέκτες,τα οποία κάποια στιγμή καθιστούν την αποκατάσταση αδύνατη ή αν μη τι άλλο ασύμφορη οικονομικά για επισκευή.
east electronics
02-05-10, 17:10
να εχεις γινει ηλεκτρονικος με αυτο τον τροπο μονο καλα θα ηταν .... μια και δεν ξερεις απο οτι δειχνει γενικα να εισαι προσεκτικος ...καποιες τασεις εκει μπορει να εχουν αντιθετη αποψη ....