Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βλάβη σε τηλεόραση KENDO

electron
13-01-10, 18:32
Σε τηλεοπτικό δέκτη 25 ιντσών KENDO BS 990.0 αρχικά υπήρχε βλάβη στο ολοκληρωμένο του τροφοδοτικού της (tda4601). Αφού τελικά αντικαταστάθηκε και πήρα όλες τις τάσεις, η tv άναψε κανονικά αλλά όταν την έκλεινα και από το κουμπί της, στο επόμενο άναμμα δεν άκουγε την εντολή ανάματος από το τηλε κοντρόλ. Αφού έκανα έλεγχο στο τελευταίο ότι δεν έχει πρόβλημα, και αφού διαπίστωσα ότι από τα πλήκτρο επιλογής προγράμματος που έχει πάνω της η τιβι, άνοιγε κανονικά, υπέθεσα ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα σε ένα ακόμη ολοκληρωμένο του τροφοδοτικού που πέρνει το σήμα on off από τον κεντρικό επεξεργαστή. Το ολοκληρωμένο είναι το tda 8139.
Αφού το αντικατέστησα χωρίς να επιτύχω κάτι,σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να διορθώσω την τάση των 144βολτ με ρύθμιση τρίμερ που υπάρχει στο tda4601. Aυτή η κίνηση έκτός του ότι δεν επέφερε κάποιο αποτέλεσμα στο πρόβλημα, προκάλεσε ακόμη μια βλάβη. Τώρα εκτός του παραπάνω συμπτώματος η τηλεόραση φαίνεται να μην έχει καθόλου εικόνα, ράστερ ωστόσο έχει. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου δώσει κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;
Να σημειώσω ότι έχω το σχέδιο της τηλεόρασης και έτσι μπόρεσα και τσέκαρα τις τάσεις που βγαίνουν από την τροφοδοσία οι οποίες είναι σωστές.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
13-01-10, 20:59
μπορείς να ανεβάσεις σχέδιο;
ποιό ic φοράει στο κύκλωμα video π.χ tda4504

mystaki g
13-01-10, 21:02
μπορείς να ανεβάσεις σχέδιο;
ποιό ic φοράει στο κύκλωμα video π.χ tda4504
Νικο εδω
http://archive.espec.ws/section331/file19066.html

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
13-01-10, 21:06
μεγαλε γιωργο !!!!!!
δεν μπορω να το δω γιατι ειναι rar παιζει κατι σε pdf

electron
13-01-10, 21:07
Δυστυχώς το σχέδιο είναι τεράστιο ίσως κάνω μια προσπάθεια άυριο να το ανεβάσω κομμάτι κομμάτι. Η μήτρα χρώματος είναι το TDA3301/B ενω ο τελικός βίντεο είναι το TEA5101A.

electron
13-01-10, 21:11
Το σχέδιο είναι πράγματι αυτό που έδωσε σε link ο Γιώργος. Περιμένω τις απόψεις σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
13-01-10, 21:13
γιαννη οχι κυκλωμα χρωματος ενδιαμεση συχνοτητα τι φοραει?

electron
13-01-10, 21:19
IF φοράει όντως το tda4504.

mystaki g
13-01-10, 21:24
http://elektrotanya.com/seleco_bs990.pdf/download.cgi εδω σε pdf

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
13-01-10, 21:34
τ 502 εκει γυρω κανε μετρησεις

electron
13-01-10, 21:41
Λέτε να την έφαγε το ολοκληρωμένο;Πάντως δεν θα έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά έχω να κάνω με μια τηλεόραση που έχει ήδη στην πλάτη της 15χρόνια και πολλές ώρες λειτουργίας.

electron
14-01-10, 06:13
Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν πρέπει να έχει να κάνει με πρόβλημα στην ενδιάμεσο συχνότητα κι αυτό γιατί όταν ανοίγω την τηλεόραση , στην οθόνη δεν εμφανίζεται ακόμα και ο αριθμός του πρόγραμματος, όπως επίσης και οι ενδείξεις volume κλπ.
Εμένα το μυαλό μου πηγαίνει μήπως την έχει φάει ο κεντρικός επεξεργαστής αλλά αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες επισκευής.

vagionline
17-01-10, 02:38
μηπως σου εχει φαει τα RGB στη πλακετα τις οθονης?

electron
17-01-10, 10:56
Καλημέρα σας.
Καταρχήν να πω ότι ακόμα δεν έχω ευκαιρήσει να κοιτάξω περισσότερο την τηλεόραση, ωστόσο για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσω. Μετά από μια κουβέντα με τον φίλο Νίκο από Λάρισα που τον ευχαριστώ για την προσφορά του να βοηθήσει, καταλήξαμε ότι εφόσον η τιβι δεν έχει καν osd, αλλά μόνο ράστερ, κάτι πρέπει ενδεχομένως να συμβαίνει στο κύκλωμα εισόδου του επεξεργαστή που παίρνει την τάση flyback από την υψηλή.
vagionline λογικά αν ο ενισχυτής RGB την είχε φάει δεν θα πρέπει να είχα ούτε ραστερ,βέβαια όλα είναι πιθανά γι αυτό και άνοιξα το θέμα για να πάρω και τις απόψεις περισσότερων συναδέλφων.