electron
13-01-10, 18:32
Σε τηλεοπτικό δέκτη 25 ιντσών KENDO BS 990.0 αρχικά υπήρχε βλάβη στο ολοκληρωμένο του τροφοδοτικού της (tda4601). Αφού τελικά αντικαταστάθηκε και πήρα όλες τις τάσεις, η tv άναψε κανονικά αλλά όταν την έκλεινα και από το κουμπί της, στο επόμενο άναμμα δεν άκουγε την εντολή ανάματος από το τηλε κοντρόλ. Αφού έκανα έλεγχο στο τελευταίο ότι δεν έχει πρόβλημα, και αφού διαπίστωσα ότι από τα πλήκτρο επιλογής προγράμματος που έχει πάνω της η τιβι, άνοιγε κανονικά, υπέθεσα ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα σε ένα ακόμη ολοκληρωμένο του τροφοδοτικού που πέρνει το σήμα on off από τον κεντρικό επεξεργαστή. Το ολοκληρωμένο είναι το tda 8139.
Αφού το αντικατέστησα χωρίς να επιτύχω κάτι,σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να διορθώσω την τάση των 144βολτ με ρύθμιση τρίμερ που υπάρχει στο tda4601. Aυτή η κίνηση έκτός του ότι δεν επέφερε κάποιο αποτέλεσμα στο πρόβλημα, προκάλεσε ακόμη μια βλάβη. Τώρα εκτός του παραπάνω συμπτώματος η τηλεόραση φαίνεται να μην έχει καθόλου εικόνα, ράστερ ωστόσο έχει. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου δώσει κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;
Να σημειώσω ότι έχω το σχέδιο της τηλεόρασης και έτσι μπόρεσα και τσέκαρα τις τάσεις που βγαίνουν από την τροφοδοσία οι οποίες είναι σωστές.
Αφού το αντικατέστησα χωρίς να επιτύχω κάτι,σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να διορθώσω την τάση των 144βολτ με ρύθμιση τρίμερ που υπάρχει στο tda4601. Aυτή η κίνηση έκτός του ότι δεν επέφερε κάποιο αποτέλεσμα στο πρόβλημα, προκάλεσε ακόμη μια βλάβη. Τώρα εκτός του παραπάνω συμπτώματος η τηλεόραση φαίνεται να μην έχει καθόλου εικόνα, ράστερ ωστόσο έχει. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου δώσει κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;
Να σημειώσω ότι έχω το σχέδιο της τηλεόρασης και έτσι μπόρεσα και τσέκαρα τις τάσεις που βγαίνουν από την τροφοδοσία οι οποίες είναι σωστές.