Επιστροφή στο Forum : Βλάβη Μόνιτορ Lite-On
Έχω το μοντέλο e1770nst της LITE-ON συνδεμένο σε ένα παλιό PC για να παίζουνε τα πιτσιρίκια κανένα παιχνίδι. Από χθες ακούγεται ένας θόρυβος-βόμβος από την οθόνη (αλλά και από τα ηχεία του Pc :confused1:), σαν να σπινθιρίζει κάτι και μου βγάζει ένα παράσιτο με πολλές λεπτές οριζόντιες γραμμές διάσπαρτες στην οθόνη. Βέβαια κάνει τη δουλειά της προς στιγμή αλλά αν κρίνω από τη ψιλομυρωδιά που βγάζει μετά από κάποια ώρα είναι στα τελευταία της.
Οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει για καινούργια οπότε οποιαδήποτε ιδέα, συμβουλή, ή κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτη. :001_smile: :wiink:
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!!!!
andrewsweet4
10-01-10, 01:48
Φιλε μου αυτο το ειχα παθει εγω προσωπικα με μια οθονη απο ενα παλιο λαπτοπ που ειχα. τι ειχε γινει? επειδη πειραματιζομουν πολυ με την εν λογω οθονη, την εβαζα και την εβγαζα συχνα απτο σασι της, αποσυνδεοντας παντα την καλωδιοταινια του σηματος της. επειτα απο πολλα βαλε- βγαλε κοπηκε σε ενα τσακισμα που εκανε η καλωδιοταινια, και εκει εκανε μεν επαφη που και που (οταν πιεζα στο συγκεκριμενο σημειο την οθονη) αλλα παραλληλα πεταγονταν και μικροι σπινθηρες, με αποτελεσμα να ακουγεται ενα <<τσιριγμα>> και μερικες φορες να βγαινει και καπνος! Επισης η βλαβη σου μπορει καλλιστα να οφειλεται σε δυσλειτουργεια του κυκλωματος υψηλης τασης για τις λαμπες του οπισθιου φωτισμου ή ακομα και στο switching τροφοδοτικο που εχει. αλλα καλυτερα ακου και μερικες γνωμες αλλων που ξερουν καλυτερα πριν προβεις σε καμια "εγχειρηση" της οθονης.
jim philips
10-01-10, 09:52
Πολυ πιθανων να εχεις προβλημα στους ηλεκτρολυτικους στο τροφοδοτικο.
Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας, την άνοιξα και το μόνο που μπόρεσα να εντοπίσω ήταν ένας ηλεκτρολυτικός δίπλα από ένα τσοκ (το μεγαλύτερο στην περιοχή του τροφοδοτικού στη θέση C808 ) 150μ στα 400ν ελαφρώς φουσκωμένο. Το τσιτσιρισμα από την περιοχή του τσοκ πάντως, το ακούω. Δεν τολμώ να το βάλω στην πρίζα χωρίς τον ηλεκρολυτικό αύριο που θα αγοράσω καινούργιο, θα δούμε αν θα παίξει.
Εντύπωση μου προκαλεί το ότι όταν έχω ανοικτό το μόνιτορ ακόμα και από τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα με το pc ακούω ένα βόμβο ο οποίος και αλλάζει χροιά όταν πλησιάζω το χέρι μου στα ηχεία, σαν να μην έχουν γείωση ένα πράμα.
Εντωμεταξύ αν κάποιος άλλος φίλος έχει κάποια άλλη ιδέα ή εμπειρία θα του είμουν ευγνώμων να την μοιραζόταν, γιατί μέ έφαγαν τα πιτσιρίκια όλο το Σαββατοκύριακο :biggrin::biggrin:
Παιδιά ξάνα σας ευχαριστώ, τελικά είναι όντως ο ηλεκτολυτικός που ανάφερα.
Μια τελευταία ερώτηση μόνο επειδή δεν βρήκα στο εμπόριο 150μf τι να επιλέξω 100μf ή 220μf :001_smile:??
Αν χωράει βάλε 220μ 400V 105*C...
gep58
Τον έβαλα και λειτουργεί ευχαριστώ Γιώργο :001_smile::wiink: