PDA

Επιστροφή στο Forum : Εκφόρτιση πυκνωτών tv

QED
19-12-09, 18:50
Αν και δεν είναι ακριβώς επισκευή αλλά περισσότερο θέμα προστασίας - ασφάλειας το βάζω εδώ. Θα ήθελα να ρωτήσω πριν ανοίξουμε μια συσκευή τηλεόρασης καθοδικού σωλήνα ή οθόνη crt πώς εκφορτίζουμε τους πυκνωτές ώστε να μπορούμε να πιάνουμε μέσα οτιδήποτε χωρίς πρόβλημα; Πάντως οι πυκνωτές μερικών εκατοντάδων βολτ που έχουν μέσα παρατήρησα ότι κρατούσαν τάση ~180V ενώ ήταν εκτός πρίζας πάνω από δεκα μέρες.
Ευχαριστώ

Αποστόλης1
19-12-09, 19:19
Αν και δεν είναι ακριβώς επισκευή αλλά περισσότερο θέμα προστασίας - ασφάλειας το βάζω εδώ. Θα ήθελα να ρωτήσω πριν ανοίξουμε μια συσκευή τηλεόρασης καθοδικού σωλήνα ή οθόνη crt πώς εκφορτίζουμε τους πυκνωτές ώστε να μπορούμε να πιάνουμε μέσα οτιδήποτε χωρίς πρόβλημα; Πάντως οι πυκνωτές μερικών εκατοντάδων βολτ που έχουν μέσα παρατήρησα ότι κρατούσαν τάση ~180V ενώ ήταν εκτός πρίζας πάνω από δεκα μέρες.
Ευχαριστώ

Δεν τους βραχυκυκλώνουμε αλλά τους εκφορτίζουμε μέσω αντίστασης και την ΥΥΤ μεσω του προμπ, αλλά φυσικά αφού την ανοίξουμε και πάλι προσοχή.

QED
19-12-09, 19:26
Δεν τους βραχυκυκλώνουμε αλλά τους εκφορτίζουμε μέσω αντίστασης και την ΥΥΤ μεσω του προμπ, αλλά φυσικά αφού την ανοίξουμε και πάλι προσοχή.

Σωστά! εννοούσα βέβαια αυτό που κατάλαβες - πριν βάλουμε χερι..

Nemmesis
19-12-09, 19:35
αρκετοι το κανουν με μια λαμπα 220v 60w...

Αποστόλης1
19-12-09, 19:43
αρκετοι το κανουν με μια λαμπα 220v 60w...

Γίνεται κι'αυτό αλλά δεν είναι σωστό.Η αντίσταση ψυχρού νήματος ισοδυναμεί με βραχυκύκλωμα.

xifis
19-12-09, 20:47
να ρωτησω κατι?εγω για να σιγουρετυτω οτι μια συσκευη εχει στιψει οτι ρευμα κραταει μεσα της,πχ τηλεοραση,τροφοδοτικο πισι κλπ,κανω το εξης.αφου την κλεισω κ την βγαλω απτην πριζα,την ξανανοιγω κ συνηθως κανει να παρει αλλα γονατιζει.πιστευω οτι ετσι αδειαζει τι λετε?

johnkou
19-12-09, 21:06
Εγω θεωρω ο πιο σωστος τροπος να εκφορτιζεις πυκνωτη πανω σε κυκλωμα ειναι αντισταση,αυτον δουλευω και δεν εχω κανει ζημια ποτε σε αλλο εξαρτημα.