Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ PC
Γεια σας παιδια,εχω ενα προβλημα με δυο τροφοδοτικα pc atx,και τα δυο σταματησαν να δουλευουν και μετα απο επισκευη(ειχαν πυκνωτες φουσκομενους στο δευτερευον φυσικα)ξεκινησαν αλλα με τα εξης προβληματα,το πρωτο ξεκιναει και η ταση του φτανει τα 12v αλλα εναλλασεται μια 11,85v και μια 12,30v και δεν σταθεροποιηται και το αλλο κανει τι ιδιο φτανοντας τα 12,25v και μετα πεφτει 9,26v και ξανα 12,25v και κανει ενα θορυβο ο μετασχηματιστης,να σημειωσω οτι ο χρονος εναλλαγης των τασεων ειναι κλασματα δευτερολεπτου,ευχαριστω
τα δουλευεις χωρις φορτιο? αν ναι αυτο ειναι το προβλημα..
Παναγιωτη,οντως και τα δυο τα δουλεψα μετα την επισκευη χωρις φορτιο αλλα εσυ αναφερεσαι στην ταση προφανως,θα το δοκιμασω αυριο γιατι δεν ειχα pc,ξεχασα να πω οτι αυτο με το θορυβο ειχε και μια διοδο βραχυκυκλωμενη οπου και αλλαχθηκε,αυτη συνδεονταν αμμεσα με το μετασχηματιστη,ισως ο μετασχηματιστης να εχει καποιο προβλημα
jimaras1979
03-11-09, 23:16
δεν δουλευουν χωρις φορτιο.Φυσιολογικο αυτο που κανουν
οταν λεω φορτιο δεν λεω να τα βαλεις σε pc... βαλε καμια λαμπα απο αυτοκινητο στα +5V και μετα μετρα... αν ειναι χαλασμενο θα καψεις και το pc
καλα κάνεις και ασχολείσε με την επισκευή τους αλλα καλύτερα να το χρησιμοποιούσες για τροφοδοτικο ''παγκου'' παρά σε pc, (ένα καινουργιο έχει 15 ευρω) ,γιατι άν έχει το παραμικρό πρόβλημα και να επισκευαστεί θα στο βγάλει αργότερα με αποτέλεσμα απο ένα δισκο τσαφαρισμένο μέχρι και μια mainboard off!!!
καλα κάνεις και ασχολείσε με την επισκευή τους αλλα καλύτερα να το χρησιμοποιούσες για τροφοδοτικο ''παγκου'' παρά σε pc, (ένα καινουργιο έχει 15 ευρω) ,γιατι άν έχει το παραμικρό πρόβλημα και να επισκευαστεί θα στο βγάλει αργότερα με αποτέλεσμα απο ένα δισκο τσαφαρισμένο μέχρι και μια mainboard off!!!
γιατι βρε? αν γινει σωστα δεν εχει προβλημα...
ασχετο αλλα μια και μιλαμε για τροφοδοτικα να πω....
πριν κανα 2χρονια πηραμα υποτηθετε καλα τροφοδοτικα εγω και ενας φιλος μου, ολοιδια.. καπου στα 100ευρα ηταν αν δεν θυμαμε καλα και βαλαμε ενα στοιχημα, οτι εγω θα ανοιξω το δικο μου να του αλλαξω καποια πραγματα και θα κρατησει περισσοτερο. το μονο που εκανα ηταν να βαλω καλητερης ποιοτητας πυκνωτες και το τροφοδοτικο κρατισε 2χρονια ενο του φιλου μου στους 9μηνες καπουτ... χρηση ειχαν ιδια καθως και οι δυο τα δουλεψαμε 24/7