Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με UPS

Mr.Linatsa69
03-07-09, 08:21
Καλημέρα σε όλους!
Έχω κοντά στα 5 χρόνια ένα UPS στα 600VA και πέρσυ του αντικατέστησα την μπαταρία! Παρ'όλα αυτά αν πέσει το ρεύμα αρχίζει αμέσως και βαράει στο γρήγορο ρυθμό και μέσα σε 15'' το pc έχει κλείσει! Συνδεδεμένα πάνω του το pc, monitor, router.

Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα! Ενώ είχα ωραία και καλά ανοιχτό το pc ξαφνικά άρχισε να βαράει το UPS με αργό ρυθμό για αρκετή ώρα μέχρι που το κλεισα από μόνος μου! Tο ανοίγω και λειτούργησε κανονικά για αρκετές ώρες. Μετά ξανά τα ίδια! Κλείνω το UPS αλλά συνέχισε να βαράει όταν το άνοιξα και το αποσυνέδεσα!

Τι μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ πολύ! :001_rolleyes:

chs
03-07-09, 21:23
γεια σου φιλε μου
αρχικα ξεκινα να ψαχνεις για καμια ψυχρη κολιση......

167vasgio
03-07-09, 21:50
Nova 600 avr??

Mr.Linatsa69
04-07-09, 00:47
Όχι είναι ένα Mustek 600!
Ψυχρή λες ε? για να δω... :closedeyes:

PCMan
04-07-09, 01:41
Μη μου λες τέτοια ρε φίλε! Πριν 2 βδομάδες αγόρασα δυο τέτοια!!!

Για το πρώτο που λες, μήπως η μπαταρία που έβαλες τα ΄παιξε? Γρήγορος ρυθμός σημαίνει χαμηλή μπαταρία και παρατεταμένος overoload.
Για το δεύτερο, μήπως κόλλησε κάποιο ρελέ ή μηπως δεν πατάει καλά η μπρίζα και νόμιζε πως κόπηκε το ρεύμα ? Αργός ήχος ακούγεται μόνο σε Back-up Mode.

Κάνε έναν κόπο και άνοιξε το winpower και δες πόσο load έχεις με και χωρίς ρεύμα.

Mr.Linatsa69
08-07-09, 13:51
H μπαταρία αλλάχτηκε στις 24/08/2007.
Το UPS το έχω εκτός ρεύματος 5 μέρες τώρα! Μέτρησα τη μπαταρία και δείχνει 6,5V

Επομένως είναι η μπαταρία? :blushing:

Αλλά κ η μπαταρία να είναι... εφόσον έχω ρεύμα γιατί αρχίζει και βαράει στα ξαφνικά?

chip
08-07-09, 14:36
το πιθανότερο είναι να είναι η μπαταρία
Αν δεν είναι η μπαταρία έλεγξε τα ρελέ.

Αν δεν είναι τίποτα από αυτά αν έχεις κουράγιο κοίτα για κολήσεις και ηλεκτρολυτικούς αν και τότε καλύτερα να αλλάξεις UPS.

Mr.Linatsa69
08-07-09, 14:56
Τα ρελέ πως να τα ελέγξω?

PCMan
08-07-09, 15:32
Λογικά θα δώσεις τάση στο πηνίο και θα δεις αν κλείνουν κανονικά οι επαφές.

Capacitor
08-07-09, 15:41
Το να χτυπαει σε γρηγορο ρυθμο και να μην κραταει πανω απο 15 δευτερολεπτα ειναι προβλημα μπαταριας,οπως και αναφερθηκε.
Το να σφυριζει σε ασχετη στιγμη ισως να καταλαβαινει διακυμανσεις στην ταση δικτυου .Τα μικρα κυριως standby ups δεν ειναι σταθεροποιητες τασης για να καλυπτουν διακυμανσεις ,δεν εχουν δηλ το λεγομενο AVR.
Θα ελεγα να μετρησεις την ταση δικτυου εξ αρχης,βεβαια αυτο μπορει να σε ξεγελασει δινοντας σου ικανοποιητικη τιμη.

PCMan
08-07-09, 15:48
Αν είναι ολόιδιο με τα δικά μου τότε είναι line interactive άρα έχει και AVR, άρα, τι καταλαβαίνω εγω:
Έχω πάνω το pc(χωρίς οθόνη), switch, poe και ένα ρουτερ και το Load είναι στο 35%. Όταν δουλεύει σε AVR Mode το load ανεβαίνει στο 45%. Αν είναι άδεια η μπαταρία τότε το load ανεβαίνει(δεν ξέρω πόσο). Φαντάζομαι ότι επειδή η μπαταρία είναι για πέταμα, το load ανεβαίνει πολύ και έτσι φωνάζει ότι έχει πολύ Load.

Capacitor
08-07-09, 16:23
Οπως και να χει,ειναι ενα φτηνο ups που το input range κυμαινεται 115/230v σε σχεση με πολυ πιο καλα ups που φτανουν 280v ή και 300v.
Αρα και avr που εχει ,αν ανεβει η ταση δικτυου τα 230v κανει προβληματα

Mr.Linatsa69
08-07-09, 16:23
Αυτό είναι το δικό μου! Το ίδιο έχουμε?

PCMan
08-07-09, 16:56
Capacitor δεν σε κατάλαβα..
Τι προβλήματα κάνει? Λέει Voltage Range 80 - 145VAC / 160 - 290VAC.
Το δικό μου απ'ότι έχω δει μπαίνει σε avr mode όταν η τάση είναι πάνω απο 241V.

Mr.Linatsa69 απ έξω διαφέρουν λίγο απο μεσα δεν ξέρω. Αυτό είναι το δικό μου http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups600usb.htm

Capacitor
08-07-09, 17:05
Γραψε λαθος ,μιλαγα για ταση 120vac
Voltage 115 / 230 VAC Voltage Range 80 - 145VAC / 160 - 290VAC
Ημουνα 14 χρονια στην Αστορια και εχω μαθει στα 120
sorry

dovegroup
11-07-09, 00:40
Τροφοδότησε το, δές τι τάση έχεις στην μπαταρία >12.8V αν όχι το κύκλωμα φόρτισης. Αν έχεις χωρίς φορτίο μετά απο 4-5 ημέρες 5-6V μάλλον η μπαταρία είναι χάλια. Πάντως όπως ακούγετε εκεί έχεις πρόβλημα.

stom
11-07-09, 05:02
Μπορει να ετυχε, αλλα οσες φορες εχω αντικαταστησει μπαταριες σε ups (και μαλιστα σχετικα ακριβο) ποτε δεν κρατησαν πανω απο 6 μηνες.

PCMan
11-07-09, 07:21
Μπορει να ετυχε, αλλα οσες φορες εχω αντικαταστησει μπαταριες σε ups (και μαλιστα σχετικα ακριβο) ποτε δεν κρατησαν πανω απο 6 μηνες.
Thanks για την πληροφορία!
Δεν πρόκειται να αγοράσω τέτοια μπαταρία για ups. Θα πάρω μία που να μπορώ να βάζω εγώ υγρά μέσα(πχ απο μοτοσυκλέτα, ίδια είναι) και όχι να μου την πασάρουν έτσι.
Η ζωή της μπαταρίας αρχίζει απο την ώρα που θα μπουν τα υγρά μέσα της. Αυτές που πουλάνε για ups, πόσο καιρό είναι με υγρά?

chip
11-07-09, 10:43
για να ελέγξεις σψστά τα ρελέ πρέπει να τα ξεκολήσεις από την πλακέτα και να ελέγξεις τις επαφές του σε κατάσταση ενεργοποίησης και σε κατάσταση απενεργοποίησης.
Το πιθανότερο βέβαια είναι οτι φτέει η μπαταρία.

stom
11-07-09, 11:11
Οι sealed lead acid εχουν τα υγρα σε μορφη ζελε απο το εργοστασιο κατασκευης.

Υποψιαζομαι οτι καθως οι μπαταριες σιγα σιγα παλιωνουν τα ηλεκτρονικα που προσπαθουν να τις κρατησουν σε φορτιση ζοριζονται με αποτελεσμα οταν μπουν οι καινουργιες να μη μετρανε σωστα ρευμα και να τις ξεπατωνουν γρηγορα.
Μια φορα μαλιστα το ΑPC ups το πηγα σε εξουσιοδοτημενο service.
Ακομα βλαστημαω για το κουβαλημα. Και ξερω οτι οι μπαταριες που μπηκαν ηταν αυθεντικες...

Δεν θα εμπλεκα με μπαταριες με υγρα και ηλεκτρονικα διπλα μεσα σε σπιτι....

weather1967
11-07-09, 14:07
Οι sealed lead acid εχουν τα υγρα σε μορφη ζελε απο το εργοστασιο κατασκευης.

Υποψιαζομαι οτι καθως οι μπαταριες σιγα σιγα παλιωνουν τα ηλεκτρονικα που προσπαθουν να τις κρατησουν σε φορτιση ζοριζονται με αποτελεσμα οταν μπουν οι καινουργιες να μη μετρανε σωστα ρευμα και να τις ξεπατωνουν γρηγορα.
Μια φορα μαλιστα το ΑPC ups το πηγα σε εξουσιοδοτημενο service.
Ακομα βλαστημαω για το κουβαλημα. Και ξερω οτι οι μπαταριες που μπηκαν ηταν αυθεντικες...

Δεν θα εμπλεκα με μπαταριες με υγρα και ηλεκτρονικα διπλα μεσα σε σπιτι....

Φιλε stom που υπαρχει εξουσιοδοτημενο service στα ΑPC ? Εγω εχω ακουσει οτι τα στελνεις Ισπανια αυτα για service.Μονο σε πολυ μεγαλα επαγελματικα upc ΑPC κανει service μια εταιρια στην Μεταμορφωση απο οτι ξερω .

Οσο για τις μπαταριες με υγρα μεσα στο σπιτι διπλα σε ηλεκτρονικα και οχι μονο ,ειμαι και εγω 100 % αντιθετος .

Για τον φιλο με προβλημα στο upc MUSTEK κατα πασα πιθανοτητα,ειναι προβλημα μπαταριας,η ρυθμιστή φορτισης αν δινει η μπαταρια μετα απο 5 μερες μονο 6,5 volt χωρις φορτιο.

Capacitor
11-07-09, 14:16
Εγω εχω ακουσει οτι τα στελνεις Ισπανια αυτα για service.

.

Ολλανδια .Μαλιστα σου στελνουνε πρωτα το καινουργιο και στην ιδια συσκευασια βαζεις το χαλασμενο και το στελνεις.

dovegroup
11-07-09, 15:24

Λάθος μπαταρίες βάζεις...
Δοκίμασε σοβαρές και όχι κινέζικες φθηνές...

dovegroup
11-07-09, 15:24
Ολλανδια .Μαλιστα σου στελνουνε πρωτα το καινουργιο και στην ιδια συσκευασια βαζεις το χαλασμενο και το στελνεις.

:thumbup1:

Mr.Linatsa69
11-07-09, 22:10
Καταρχήν σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις απαντήσεις σας!!!
Έβαλα μια καινούργια μπαταρία και μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά και απροβλημάτιστα!!! :001_rolleyes: