PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα σε τηλεόραση ΗIΤΑCΗΙ

eebabs2000
17-01-09, 16:36
Γεια χαρα σε ολους... Εχω μια ΤV ΗΙΤΑCΗΙ αρκετα παλια της οποιας καιγεται συνεχώς το τρανζιστορ υψηλών D2499! Το αλλάζω, ξεκιναει για λιγο και δουλεύει, με αρκετο κορεσμο στα χρώματα της εικονας, και μετα απο λιγο χάνεται η εικονα. Μολις την κλεισω και την ξανανοίξω, ακουγεται ενας ηχος σαν "ψψψξξψτ" και καιει αυτο τρανζιστορ... Τι μπορει να συμβαίνει; Ευχαριστώ! ΥΠ: Το μηνυμα αυτο το δημοσιεύω αυτή τη στιγμή από το κινητό μου και δε ξερω αν εμφανιζεται σωστα!

GR_KYROS
17-01-09, 18:47
Προφανώς έχει διαρροή ο Μ/Τ υψηλής
Εάν κατά την ώρα που δουλεύει περιφέρεις ένα κατσαβίδι κοντά στον Μ/Τ
Θα δεις ένα ηλεκτρικό τόξο, που θα σηματοδοτεί το σημείο διαρροής.
Μοναδική λύσει η αλλαγή Μ/Τ
παρατήρησε εάν ο θόρυβος προέρχεται από την πλακέτα της οθόνης, ίσως είσαι τυχερός.

eebabs2000
18-01-09, 04:22
Μάλιστα, οπότε πάω για αλλαγή Μ/Τ. Τώρα εάν βάλω το τρανζίστορ, υπάρχει και περιπτωση να το κάψει αμέσως και επειδή έχω αλλάξει αρκετά και μου έχει απομείνει μόνο 1 θα αλλάξω Μ/Τ να δούμε τι θα γίνει και θα ενημερώσω...

eebabs2000
19-01-09, 21:08
οντως εφταιγε αυτο, αλλα δυστυχως υπαρχει κι αλλο πρόβλημα! Ενω ρυθμιζω καταλληλα το fοcus και το screen του μετασχηματιστη και αναβει κανονικα η οθόνη, μολις κλεισω και ξανανοιξω την ΤV δεν εχω εικονα, παιζει μονο ο ηχος. Πρεπει να χαμηλώσω τα fοcus και screen και να τα ρυθμισω και παλι αφού ανοιξω τη τηλεοραση. Αυτο το παθαινε και με τον πρώτο μετασχηματιστή που είχε... Γιατι το κανει αυτο; Σορυ αν σας ζαλισα... Και ευχαριστώ για το χρονο σας!

GR_KYROS
19-01-09, 22:49
Δεν κατάλαβα καλά την περιγραφή του συμπτώματος αλλά θα σου έλεγα να περάσεις προσεκτικά τις κολλήσεις στην βάση του Μ/Τ και στην πλακέτα οθόνης.

eebabs2000
20-01-09, 21:09
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ρύθμισα το μετασχηματιστή (focus και screen) για να έχω εικόνα, μόλις κλείσω την τηλεόραση και την ξανανοίξω, δεν ανάβει η οθόνη όση ώρα και να περάσει. Θα πατήσω τις κολλήσεις και θα ενημερώσω, ευχαριστώ θερμά πάντως!

MOJO
20-01-09, 21:55
Να αντικαταστήσεις όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές του τροφοδοτικού.
Συνηθως είναι ο λόγος για την ύπαρξη του προβλήματος που περιγράφης στο πρώτο post.
Ποίο μοντέλο της Hitachi είναι;

IOANNIS
20-01-09, 22:05
φιλε eebabs2000, εγω πιστευω οτι δεν εχεις ρυθμιση σωστα το screen. βαλε την τηλ να παιζει στο av χωρις σημα, και χαμηλωσε το screen μεχρι να μην εχει καθολου γραμες στην οθονη. εαν ξανακανει το ιδιο προβλημα, χαμηλωσε το κι αλλο, μεχρι βρεις το σωστο σημειο!!!!!

eebabs2000
23-01-09, 16:33
Φίλε MOJO αντικατέστησα τους περισσότερους.. αν και κανένας δε φαίνεται να έχει πρόβλημα, δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο, γράφω απo internet καφέ
Φίλε Γιάννη, έτσι πιστεύω κι' γω γιατί σε κάποια στιγμή το είχα ρυθμίσει πολύ καλά αλλά το ξαναπείραξα.... Τώρα ο άλλος Μ/Τ που έβαλα καίει ένα άλλο ολοκληρομένο συνέχεια, και γίνεται αυτή η δουλειά... Καλά ο πρώτος που είχα όντως είχε πρόβλημα! Τώρα τουλάχιστον δεν κάνει θορύβους η τηλεόραση. Βάζω καινούριο ολοκληρομένο, την ανοίγω και το ξαναρυθμίζω. Δουλεύει αλλά αργεί να ανοίξει η εικόνα. Βγάζει μια άσπρη γραμμή στο πάνω μέρος και μετά από 3 λεπτά περίπου έρχεται η εικόνα...