PDA

Επιστροφή στο Forum : SOS SOS SOS με οθόνη υπολογιστή

johny16
14-02-07, 17:22
λοιπον ακουστε σκηνικο εκει που ημουν στο pc μου ωραια και καλα ξαφνικα σβηνει η οθονη
το λαμπακι ενδειξης ηταν ανοιχτο τελοςπαντων την κλεινω και την ξανανοιγω και επανερχεται στο κανονικο λιγο μετα απο κανα 20λεπτο η οθονη τρεμοπαιξε και εδειξε μια καθετη γραμμη και εκλεισε! κλεινω ολο το pc και με το που ξανανοιγω το pc στην εκινηση η οθονη τρεμοπαιξε τα γραματα που εμφανιζονται κατα την εκινηση και εκλησε μια και καλη. οταν πηγα να την ξανα αναψω το ενδεικτικο λαμπακι στην οθονη δεν αναβε και ακουγα ενα πολυ μικρο ηχο στην οθονη ενα κτ κτ κτ σαν ενα πολυ μικρο διακοπτακι. στο πισω μερος της!

electronic
14-02-07, 17:40
Καλησπέρα johny16.

Το ποιο πιθανό είναι να έχει καει το IC του switching στο τροφοδοτικό ή να ανοιξε το ισχύος στο τροφοδοτικό και τέλος να ανοιξε ο μετασχηματιστής υψηλής. Άνοιξε την οθόνη με προσοχή και προσπάθησε να καταλάβεις από προέρχετε ο θόρυβος.....

Γιώργος.

ALAMAN
14-02-07, 17:45
Τί οθόνη είναι; LCD ή απλή με ηλεκτρονικό πυροβόλο;
άν είναι απο τις απλές συμβαίνουν αυτά.
Τώρα δεν ανοίγει καθόλου;
Εμένα μου έχει συμβεί σε ηλεόραση :hammer:
Φίλε έτσι όπως μου τα λές πολύ φοβάμαι οτι κάτι απο μέσα κάηκε.

johny16
14-02-07, 17:53
η οθονη ειναι κανονικη sony 2000 μοντελο trinitron ειναι απο τις καλες και γω αυτο λεω οτι ειναι κατι απο μεσα αλλα οχι πολυυ μεσα ο ηχος που ακουσα ερχοταν κατω δεξια προς τα εξω το ερωτημα ειναι ποσο θα μου παρει ο τεχνικος αξιζει η να το φτιαξω μονος μου?

eebabs2000
14-02-07, 17:59
Ίσως κάτι να φταίει στον ενισχυτή γραμμών ή και να έχει καεί το ολοκληρωμένο ισχύος. Από κει και πέρα μπορεί να είναι από πυκνωτής μέχρι και ολόκληρος ο μετασχηματιστής υψηλής.