Επιστροφή στο Forum : Καμμένος σκληρός δίσκος
Καλησπέρα εχω ενα 160 σκληρο wd ο οποιοσ εχει καμμένο το ολοκληρομένο τροφοδοσίας με αποτελεσμα να μην τον βλέπει ο Η/Υ. Δοκίμασα να βάλω πλακέτα απο αλλο σκληρό της ίδιας χορητικότητας αλλα δεν δούλεψε, το μόνο που έγινε ήτανε να χτυπάνε οι κεφαλές.Δοκίμασα να αλλάξω ολοκληρομένο πάνω στην πλακέτα αλλα μου το ξαναέκαψε και δεν ξαναβρίσκω άλλο. Καμία ιδέα η πατέντα?Ευχαριστώ!
Άρα αφού σου το ξαναέκαψε το ολοκληρωμένο, έχει κάποιο πρόβλημα κάποιο άλλο εξάρτημα.
Ο δίσκος σου είναι στην εγγύηση ?
δεν μπορει ναεχει εγκυηση
(για να τον πειραξε).
Οχι δεν εχει εγγυηση ο σκληρος γιαυτο και τον πείραξα.Γιατι όμως δεν δουλευει με πλακέτα παρόοιου 160άρι?
μου κανουν εντυπωση τα "πειραματα" που εκανες...θες να πεις ποιο ολοκληρομενο αλλαξες
και που το βρηκες?
σκευτικες το ενδεχομενο να υπαρχουν μικρο διαφορες απο τον ενα σκληρο στον αλλο?
πχ τα ολοκληρομενα που υπαρχουν στο εσωτερικο του σκληρου να μην ταιριαζουν ακριβως με την
πλακετα που πας να τα οδηγησεις...ασχετος αν ειναι ιδια μοντελα.
Όχι μόνο μικροδιαφορές, αλλά μεγάλες διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο...
Πρέπει να βρεις ακριβώς τον ίδιο σκληρό και να πάρεις την πλακέτα, διαφορετικά
αν θες τα αρχεία σου και είναι πολύ σημαντικά, ετοιμάσου να βάλεις βαθιά το χέρι
στην τσέπη.
Από καμια φορά καιγονται και τα μοτερ και φυσικά την πληρώνουν τα τσιπάκια της πλακέτας.
panos_panopoulos
14-01-07, 11:28
Γεία σας, θα ήθελα & εγώ να υποβάλλω ένα ερώτημα για ένα δίσκο maxtor 160 gb Sata, που τα τελευταία 2 χρόνια αποθήκευα φωτογραφίες & ξαφνικά μια ημέρα έπαψε να είναι προσβάσιμος. Έτρεξα το chkdsk απο το cd των win xp χωρίς να ολοκληρωθεί βγάζοντας μύνημα unreadable sector ή κάτι τέτοιο. Επόμενη ενέργεια μου ήταν να τρέξω το Get data back for ntfs το οποίο τρέχει απο windows έτρεξε για λίγο όμως ύστερα μου κόλλησε όλο το Η/Υ και αφού του έδωσα 20 λεπτά έκανα reset. να σημειώσω ότι ο δίσκος αναγνωρίζεται απο τα Windows, τα περιεχόμενα του όμως δέν φαίνονται. μιλάμε για δεδομένα 74 GB απο τα 160 του δίσκου ! Καμιά ιδέα για ανάκτηση δεδομένων πρίν το φορμάρισμα του ? (να τα σώσω θέλω αλλιώς θα τον έκανα φορμάτ ή zero fill). Είναι τόσο δύστροπος και σε άλλους ο συγκεκριμένος hd?
Δοκίμασε και άλλα προγράμματα, πχ το EasyRecovery http://www.ontrack.com/ μπορεί να κάνει δουλειά.
Τώρα που θα το βρείς....
δες αυτο το αρχειο
προειποθετει οτι δεν εχει "πειραξει" τον δισκο
τρεχει σε δος και κανει για fat32
αν δεν σου κανει δες αυτη την σελιδα σιγουρα
θα βρεις αυτο που θες.
Γεία σας, θα ήθελα & εγώ να υποβάλλω ένα ερώτημα για ένα δίσκο maxtor 160 gb Sata, που τα τελευταία 2 χρόνια αποθήκευα φωτογραφίες & ξαφνικά μια ημέρα έπαψε να είναι προσβάσιμος. Έτρεξα το chkdsk απο το cd των win xp χωρίς να ολοκληρωθεί βγάζοντας μύνημα unreadable sector ή κάτι τέτοιο. Επόμενη ενέργεια μου ήταν να τρέξω το Get data back for ntfs το οποίο τρέχει απο windows έτρεξε για λίγο όμως ύστερα μου κόλλησε όλο το Η/Υ και αφού του έδωσα 20 λεπτά έκανα reset. να σημειώσω ότι ο δίσκος αναγνωρίζεται απο τα Windows, τα περιεχόμενα του όμως δέν φαίνονται. μιλάμε για δεδομένα 74 GB απο τα 160 του δίσκου ! Καμιά ιδέα για ανάκτηση δεδομένων πρίν το φορμάρισμα του ? (να τα σώσω θέλω αλλιώς θα τον έκανα φορμάτ ή zero fill). Είναι τόσο δύστροπος και σε άλλους ο συγκεκριμένος hd?
δες αυτο το αρχειο
προειποθετει οτι δεν εχει "πειραξει" τον δισκο
τρεχει σε δος και κανει για fat32
αν δεν σου κανει δες αυτη την σελιδα σιγουρα
θα βρεις αυτο που θες.
Μάλλον έχει ntfs σύστημα αρχείων...
ναι ο μαλκας δεν εβαλα την σελιδα
που εχει και για το ntfs και οτι αλλο
συστημα θελει
http://www.partitionsupport.com/utilities.htm
panos_panopoulos
15-01-07, 19:32
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, λύπαμαι που άργησα να δώσω απάντηση αλλά απο εχτές ζω στους ρυθμούς της εξεταστικής στα ΤΕΙ. θα τα δοκιμάσω όλα τα ποογραμματα που προτείνετε (ξέρω να τα ψωνίσω) ακόμη και ένα που μου πρότεινε ένας φίλος κομπιουτεράς το spinrite 6 που τρέχει απο Dos και βρίσκεται στο hirens boot cd 6.7. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα, να λασκάρω λίγο & απο τα ΤΕΙ. thanks !
panos_panopoulos (http://www.hlektronika.gr/forum/member.php?u=31613) πατα δεξι κλικ ιδιοτητες ασφαλια και γινε διαχιρηστισ του δισκου μπορη να στα βγαλη ολα ετσι αν δεν σου βγαζη την ασφαλια τοτε πιγενε στης επιλογεσ φακελον και πατα εμφανισι ολον τον αρχιον του πινακα ελενχου και θα στο βγαλη