PDA

Επιστροφή στο Forum : Κάποια καλή εταιρεία που να επισκευάζει laptop;



sgouros
10-07-06, 16:05
Είμαι ο άτυχος ιδιοκτήτης ενός Sony Vaio Laptop που τό πήρα 2500 ευρώ πριν περίπου δυόμισι χρόνια :evil:

Από την αρχή μου έκανε κάποια νερά (π.χ. το DVD δεν διάβαζε όλα τα δισκάκια) αλλά μπορώ να πώ οτι δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα

Τώρα τελευταία όμως σταμάτησε να κάνει boot. Ανοίγει, εμφανίζει το logo αναβοσβήνει τα λαμπάκια του και μένει εκεί

Για ένα μήνα περίπου, όταν το έκανε αυτό, αρκούσε να βγάλω ο,τι USB συσκευή είχα συνδεδεμένη, να τον σβήσω και να τον ανοίξω ξανά.
Τώρα πια δεν πιάνει κανένα κόλπο. Εβγαλα τις συσκευές USB, έβγαλα την μπαταρία μήπως υπερφορτίστηκε το τροφοδοτικό, τον έφησα να 'ηρεμήσει' καμιά εβδομάδα έβγαλα και έβαλα ξανά τις μνήμες, αλλά τίποτα. Ετσι ή θα τον ανοίξω εγώ για να δω μήπως μπορώ να κάνω τίποτα με τα USB (πιστεύω οτι αυτά τον κολλάνε) είτε θα τον δώσω για επισκευή (Να τον στείλω στη Sony ούτε συζήτηση - πρέπει να τον ταχυδρομήσω στην Αγγλία και να προπληρώσω το ποσό της μητρικής ή κάτι παρόμοιο - θα έχω να περιμένω και κανα δυο μήνες)

Ετσι αναρωτιόμουν μήπως κανένας γνωρίζει κάποιο καλό κατάστημα που να έχει εμπειρία στο να ανοίγει laptop και να τα επισκευάζει χωρίς να απαντά το κλασικό (που είμαι σίγουρος οτι θα πει η Sony) 'Εχει πρόβλημα; άλλαξε μητρική'

Αν φυσικά έχετε να προτείνετε και τίποτα για την επισκευή του (π.χ. τι να προσέξω) είστε κάτι παραπάνω απο ευπρόσδεκτοι!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

hlektrologos000
10-07-06, 16:14
ειναι δυνατον να μην εχει η sony...... - service στην ελλαδα..?

ok1gr
10-07-06, 16:52
Και εγώ αυτό θα σου έλεγα...
άλλαξε μητρική....

Τα περισσότερα laptop (με εξέρεση κάτι παράξενα ibm που έχω πετύχει) δεν ανόιγουν ιδιαίτερα δύσκολα....
Σίγουρα μπορείς να βρείς κάποια μητρική ακόμα και μεταχειρισμένη. (αν και υπάρχει πιθανότητα να είναι μια μνήμη) έν έχει δύο παίξε με της μνήμες πχ. μία κάθε φορά, αλλαγή θέσης κτλ.
Τέλος δοκίμασε χωρίς hdd και dvd και κοίτα τις τάσεις του τροφοδοτικού.

Νομίζω ότι υπάρχουν στην ελλάδα καταστήματα που είναι εξουσιοδοτημμένα από τη sony για επισκευές. Αλλιώς κατάστημα που ασχολήται με laptop είναι το computron στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Δεν έχω αγοράσει πότε τπτ. από εκεί πάντως οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες.
:)