Δημιουργώ νέο θέμα εδώ γιατί σε άλλο post δεν πήρα ακόμα απαντηση και ανησυχώ...!!!
Αγαπητοί συμφορουμίτες....Μετά από πολύ σκέψη και εκ μέρους μου και του ξαδέρφου μου( ο εργοδότης μου ) και επειδή βλέπω ότι το 90% των laptop που μας έρχονται παρουσιάζουν πρόβλημα στη κάρτα γραφικών και με reflow σπάνια να φτιάξουν και αν φτιάξουν θα ξαναχαλάσουν ,αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα σταθμό για reballing με όλα τα παρελκόμενα.Προσωπικά(γιατί εγώ θα ασχοληθώ με αυτή τη δουλειά) δεν έχω ξανακάνει ποτέ reballing,μόνο reflow, αλλά έχω δει πολλά video και έχω δει πολλά άρθρα που πιστεύω ότι αν πάρουμε το μηχάνημα με μερικούς μήνες εξάσκηση κάτι θα κάνω!!!
Βασικά θέλω να με ενθαρρύνεται για τη πράξη αυτή και να μου προτείνεται εξοπλισμό διότι έχω δει πολλά αλλά δεν ξέρω τι να αποφασίσω και κατά πόσο αυτό θα μου κάνει δουλειά...!!
Απ'ότι έχω δει θα χρειαστώ:
1. Το σταθμό κόλλησης/αποκόλλησης
2. Flux
3. Στένσιλς και βάση
4. Solder Balls
5. Βοηθητικά εργαλεία
Παρακαλώ τους ειδήμονες του <<reballing>> να μου απαντήσουν στα παρακάτω:
α) Ποιο σταθμό μου προτείνεται;Η αγορά θα γίνει λογικά από το εξωτερικό αλλά δεν ξέρω αν παραγγείλω κάτι π.χ. από Αμερική δεν θα πληρώσω πολλά στο τελωνείο;
β) Τι στένσιλ να προμηθευτώ; Direct Heating ή από τ'άλλα; Η εργασία που θα ασχολούμαστε θα ναι κυρίως η επισκευή στις κάρτες γραφικών/northbridge των laptop. Οπότε αν παραγγείλω ένα σετ των 250 κομματιών για παράδειγμα θα με καλύψει σε όλες τις περιπτώσεις.
Αυτά για αρχή....!!!!Συγχωρέστε με αν λόγω των μη αρκετών ακόμα γνώσεων μου γράφω πράγματα τα οποία δεν στέκουν καλά!
Σας ευχαριστώ!